Košarka

VIDEO: Bogdanović 13. put zaredom dvoznamenkast, LeBron ipak vodio Lakerse do pobjede

Branimir Korać • petak, 30.11.2018.
VIDEO: Bogdanović 13. put zaredom dvoznamenkast, LeBron ipak vodio Lakerse do pobjede
Foto: EPA

Noćas su odigrana samo tri susreta u NBA ligi, ali uz pregršt uzbuđenja. Utakmica večeri odigrana je u Torontu gdje Warriorse nije spasila niti još jedna briljantna predstava Kevina Duranta, LeBron James nosio je Lakerse do pobjede protiv Bogdanovićeve Indiane, a Clippersi su slavili u Sacramentu...

U možda i najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone Toronto Raptorsi svladali su u produžetku Golden State Warriorse. Bio je to sjajan dvoboj Kevina Duranta i Kawhija Leonarda koji je okončan pobjedom Leonarda i Raptorsa.

Posao je Toronto mogao dovršiti i u regularnom dijelu, u zadnjoj minuti Raptorsi su poveli 119:113, no Durant je vezanim tricama donio Warriorsima produžetak gdje je Toronto ipak bio bolji.

"Kakva utakmica! Fantastčan dvoboj za uživanje za sve one koji vole košarku. Na žalost bili smo malo prekratki", kaže Steve Kerr.

Kawhi Leonard kod Raptorsa ubacio je 37 poena uz osam skokova, Pascal Siakam 26 poena, Serge Ibaka 20 poena, a Kyle Lowry deset poena uz osam skokova i 12 asistencija.

Na drugoj strani Kevin Durant imao je 51 poen, 11 skokova i šest asistencija, Klay Thompson 23 poena, a Jonas Jerebko 20 poena i devet skokova. Kevon Looney uhvatio je deset skokova.

Bojan Bogdanović nije šuterski briljirao, kao niti ostatak momčadi Pacersa i upisan je poraz kod Los Angeles Lakersa 104:96. I u takvoj večeri Pacersi su uspjeli zaprijetiti Lakersima i u završnoj dionici približiti se na poen zaostatka, ali u zadnjih pet minuta LeBron James ubacio je 12 poena i zaključio priču.

Upravo on predvodio je Lakerse s 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, a Brandon Ingram dodao je 14 poena. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Kod Pacersa Domantas Sabonis ubacio je 20 poena i uhvatio 15 skokova, a Bogdanović je za 37 minuta dodao 14 poena (2/6 za dva, 2/5 za tri, 4/5 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Clippersi su odnijeli pobjedu protiv Kingsa u gostima sa 133:121 u još jednom susretu s velikim brojem poena. Od početka gosti su dominirali, imali prednost i nisu dopustili preokret i povratak Kingsima.

Tobias Harris bio je prvo ime Kingsa s 28 poena i šest skokova, a Montrezl Harrell dodao je 24 poena i šest skokova. Kod poraženih Bogdan Bogdanović ubacio je 26 poena uz šest asistencija, Marvin Bagley dodao je 18 poena i deset skokova, a po 17 poena upisali su Willie Cauley-Stein (deset skokova) i De'Aaron Fox (devet asistencija).

Kod Clippersa Miloš Teodosić za šest minuta ostao je bez poena uz tri asistencije, a Boban Marjanović nije ulazio u igru. Na drugoj strani Nemanja Bjelica za 19 minuta dodao je 11 poena i pet skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Golden State Warriors 131:128 produžetak
Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 104:96
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 121:133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!