Nogomet

Potvrđeno: Odgađani Superclasico bit će odigran u Madridu

Branimir Korać • petak, 30.11.2018.
Potvrđeno: Odgađani Superclasico bit će odigran u Madridu
Foto: EPA

CONMEBOL je donio konačnu odluku o odigravanju uzvratnog dvoboja finala Copa Libertadoresa između Boca Juniorsa i River Platea, River će biti domaćin na Santiago Bernabeuu 9. prosinca...

Iako u Boci i dalje traže da se uzvratna utakmica finala Copa Libertadoresa uopće ne igra već da se njoj uruči trofej pobjednika zbog nereda i napada na autobus uoči neodigranog uzvrata, u CONMEBOL-u nisu tome skloni i žele odraditi uzvrat.

Ranije je potvrđeno kako će taj susret biti odigran van Argentine, a prvi favorit za njegovo ugošćavanje bio je paragvajski Asuncion. Međutim u posljednji trenutak javili su se Abu Dhabi i još neke egzotične destinacije, a odluka je pala ipak na Madrid i to na stdion Santiago Bernabeu. Nakon što su u Realu poslali pozitivan odgovor, CONMEBOL je potvrdio kako će uzvrat biti odigran 9. prosinca od 20:30 na ovom stadionu.

River je zaradio i novčanu kaznu od 400 tisuća dolara te će moći naredne dvije utakmice u Copa Libertadoresu kao domaćin igrati pred praznim tribinama. U Riveru mogu biti i zadovoljni ovom kaznom jer su neke prognoze govorile i o izbacivanju iz natjecanja na jednu sezonu.

Osim što će susret biti odigran u Madridu, ujedno će ga suditi i španjolski sudac, a na tribinama će moći biti prisutni navijači i jedne i druge momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!