Košarka

Australija i Japan slavili bez poteškoća, Kazahstan iznenadio Filipine

Jan Šneler • petak, 30.11.2018.
Australija i Japan slavili bez poteškoća, Kazahstan iznenadio Filipine
Foto: Kristijan Komarica

U današnjim susretima austroazijske grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prevelikih iznenađenja nije bilo, iako je Kazahstan upisao pobjedu kod Filipina...

Australija je očekivano došla do pobjede protiv Irana. Uvjerljivo prvoplasirana momčad skupine F sve je riješila u prvom dijelu kojeg je dobila s 43:24. Iranci nisu niti u nastavku uspjeli približiti se Australcima te su na kraju domaći slavili sa 76:47.

Najbolji je kod Australije bio Daniel Johnson s 12 koševa, dok je isti broj poena u redovima Irana postigao Behnam Yakhchalidehkordi.

Katar je namučio Japan tek u prvom dijelu. Japanci su dobro odigrali prvu četvrtinu, no u nastavku je došlo do opuštanja i gosti su na poluvremenu vodili 31:32. To nije bio realan odnos snaga te je Japan u drugom dijelu zaigrao puno ozbiljnije i na kraju slavio s 85:47.

Nicholas Ryan Fazekas je zabio 19 poena i dodao pritom deset skokova, dok su za Katar Mohd Yousuf Mohmmed i Abdelrahman Yehia Abdelhaleem postigli po deset poena.

Iznenađenje je priredio Kazahstan na gostovanju kod Filipina. Iako favoriti, Filipinci se nikako nisu uspjeli odvojiti od izrazito kvalitetnih gostiju koji su na kraju uspjeli doći do slavlja. Kazahstan je slavio s 88:92, no bez obzira na taj poraz, Filipini i dalje ostaju vrlo blizu plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Domaćima nije pomogla niti odlična partija Stanley Wayne Pringlea Jr. koji je postigao 29 poena, no u redovima Kazahstana Aleksandr Žigulin je bio fenomenalan s 30 koševa i sedam skokova.

Kvalifikacije za SP u košarci, Austroazija:
Australija - Iran 76:47
Japan - Katar 85:47
Filipini - Kazahstan 88:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!