Košarka

VIDEO: Lakersi u posljednjoj četvrtini slomili Maverickse, Žižić jedini Hrvat na parketu

Petar Jenjić • subota, 01.12.2018.
VIDEO: Lakersi u posljednjoj četvrtini slomili Maverickse, Žižić jedini Hrvat na parketu
Foto: EPA

Ante Žižić noćas je bio jedini Hrvat na NBA parketima, ali njegovi Cleveland Cavaliersi nisu se dobro proveli kod Boston Celticsa. Los Angeles Lakersi u posljednjoj su četvrtini slomili otpor Dallas Mavericksa, dok Orlando Magic nije imao prevelikih problema protiv Phoenix Sunsa...

Nakon poprilično slabijih utakmica tijekom cijelog studenog Boston Celticsi noćas su stigli do pobjede protiv Cleveland Cavaliersa u svom TD Gardenu sa 128:95 koji su tako u drugom susretu zaredom popravili najbolji napadački učinak sezone. Podsjetimo, u zadnjoj utakmici protiv Pelicansa ubacili su 25 poena.

Dominirao je domaćin kroz veći dio utakmice, kako unutar reketa (54 poena naspram 32 Cavaliersa), tako i u šutu za tricu (17:31). Ključnim se pokazala treća četvrtina u kojoj je Boston ubacio šest trica iz osam pokušaja te nadigrao Cavse s ukupnih 39:20.

Kyrie Irving s 29 poena predvodio je Celticse do pobjede, Marcus Morris dodao je 15 koševa, a Gordon Hayward 14 poena. Jordan Clarkson sa 16 poena bio je najbolji kod Cavsa, dok je svojih 20 minuta odigrao Ante Žižić koji je zaključio susret s pet poena (2/5 za dva, slobodna bacanja 1/2) i dva skoka.

Do pobjede je stigao i Orlando Magic koji je slavio kod Phoenix Sunsa sa 99:85 i tako upisao svoju 11. pobjedu u sezoni. Ponovno je u prvom planu bio Nikola Vučević koji je četvrtu uzastopnu utakmicu ubacio barem 20 poena i donio Orlandu četvrtu uzastopnu pobjedu nad Sunsima.

Nije bilo stvaranja prevelike prednosti u prvom poluvremenu, a prvi su se ozbljnije odvojili gosti koji su u trećoj četvrtini stigli do 12 koševa viška (73:61). Međutim, serijom 10:2, Sunsi uoči posljednjih 12 minuta uspijevaju smanjiti na četiri koša minusa (75:71). Ipak, kako se kasnije pokazalo bilo je to sve od Phoenixa koji je danas ponovno igrao bez Dragan Bendera, a puno važnije - bez Devina Bookera.

Nikola Vučević susret je zaključio s 25 poena i 15 skokova, a slijedio ga je Aaron Gordon s 18 poena i šest skokova. Najbolji je kod Sunsa bio Deandre Ayton s 19 koševa i šest skokova, Jamal Crawford dodao je 18 koševa.

Na krilima LeBrona Jamesa Los Angeles Lakersi upisali su novu pobjedu, a noćas su sa 114:103 slavili protiv Dallas Mavericksa koji su tako pali na omjer od deset pobjeda i deset poraza. Četiri tehničke zaradili su igrači Dallasa tijekom utakmice, od čega tri u posljednjoj četvrtini, a jedna od njih, ona J.J. Baree bila je i igračeva druga, isključujuća.

Lakersi su uglavnom bili u zaostatku tijekom prve tri četvrtine, dok su tijekom druge bili i na minus 15 (45:30). Ipak serijom 10:4 zaključili su treću dionicu te stigli do vodstva 78:75. Domaćin je vodio sa 90:86 kada je napravio seriju 15:3 i nakon toga bez većih problema zaključio utakmicu.

James je zaključio utakmicu s 28 poena i pet skokova, Brandon Ingram dodao je 19 koševa, dok je Kyle Kuzma dodao 15 koševa, 12 skokova i šest asistencija. Ivica Zubac nije nastupio. Harrison Barnes s 29 koševa i pet skokova bio je najbolji kod Mavericksa.

NBA:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 128:95
Phoenix Suns - Orlando Magic 85:99
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 114:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!