Rukomet

Utakmica sezone za PPD Zagreb, Motor u Varaždinu mora pasti

Jan Šneler • subota, 01.12.2018.
Utakmica sezone za PPD Zagreb, Motor u Varaždinu mora pasti
Foto: FaH

Na rasporedu je 10. kolo EHF Lige prvaka, posljednje u ovom dijelu sezone, i Prvo plinarsko društvo Zagreb mora pokušati pobjedom protiv Motora iz Zaporožja dočekati proljeće među prvih šest momčadi...

Čudna je ovo sezona za PPD Zagreb. Na samom početku, Lino Červar govorio je kako su šanse za prolazak skupine iznimno male, kako su Zagrebaši manje kvalitetni od drugih momčadi. Onda je došla pobjeda protiv Flensburga, dobrih nekoliko partija unatoč porazima pa su i apetiti narasli. PPD Zagreb se i dalje nalazi u odličnoj poziciji, sve je još uvijek otvoreno.

Iako su trenutno na posljednjem mjestu tablice, imaju isti broj bodova kao Celje i Skjern te bod manje od Motora. Četvrtoplasirani Nantes je udaljen dva boda tako da je jasno kako će proljeće biti iznimno uzbudljivo. Hoće li današnja pobjeda PPD Zagreba biti dovoljna za prolazak skupine? Apsolutno ne i trebat će Zagrebaši minimalno još jednu pobjedu na proljeće, primjerice protiv Skjerna na svom terenu s čime bi mogli biti nešto sigurniji.

Ipak, niti takav scenarij nije siguran. Važno je da PPD danas dođe do pobjede. To je prvi cilj i praktično dva boda bez kojih nema razmišljanja o osmini finala. U prvom susretu teško su stradali u Ukrajini nakon što su prilično dobro započeli susret. Danas mora obrana biti na visini zadatka, nešto kao protiv Nantesa u jednom dijelu drugog poluvremena, dok napad ne smije biti statičan i spor, a lopta mora puno brže ići.

Protiv Nantesa je Zagreb u nekim trenucima izgledao kao preplašena juniorska momčad. Lopta je išla isključivo preko vanjskih igrača i to najsporije moguće, kao da je svaki igrač želio što prije se riješiti lopte. Mora napad biti brži, pokretniji, uostalom velika je šteta što Zagrebaši ne koriste sjajna krila koja imaju više. S tih pozicija mogli bi zabiti puno laganih golova i David Mandić i Zlatko Horvat korisniji su od zabijanja iz isključivo kontri i pucanja sedmeraca.

Jasno, Červar mora prekinuti s potpuno nepotrebnim gomilanjem igrača u polju u situaciji kada za to jednostavno nema potrebe. Na trenutke se čini kao da igrom sedam na šest zbunjuje svoje igrače koji se više ne znaju postavljati, kretati i obično sve završi izgubljenom loptom ili lošim šutom i posljedično primljenim pogotkom na prazan gol. Da stvar bude gora, protiv Nantesa, u posljednjem napadu, umjesto da se išlo na provjerenu kombinaciju s pivotima koji su igrali sjajno zadnjih deset minuta, Zagrebaši su se odlučili za vanjski šut.

Koncentracije definitivno nedostaje u ključnim trenucima i na tome Zagrebaši moraju puno bolje raditi. Červaru je ovo oproštaj s PPD Zagrebom u Ligi prvaka, vjerojatno i njegov posljednji put da je vodio hrvatskog prvaka u europskom natjecanju. Bilo bi lijepo kada bi svoje finale na klupi PPD Zagreba, barem što se tiče europskih nastupa, zaključio pobjedom protiv Motora s kojom bi Zagrebaši mogli razmišljati o osmini finala.

Susret je na rasporedu u 17 sati u Varaždinu.

EHF Liga prvaka, 10. kolo:
PPD Zagreb - Motor (17.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!