Rukomet

Vardar dočekuje Kielce u derbiju kola, Tatran Slavka Goluže ne gubi nadu u prolaz skupine

Jan Šneler • subota, 01.12.2018.
Vardar dočekuje Kielce u derbiju kola, Tatran Slavka Goluže ne gubi nadu u prolaz skupine
Foto: EPA

Na rasporedu su susreti posljednjeg 10. kola skupine A i B Lige prvaka za ovaj dio sezone, kao i posljednji susreti u skupinama C i D prije doigravanja...

U skupini A nas očekuju dva ogleda ovu subotu. U velikom derbiju Vardar dočekuje Kielce, dok će Rhein-Neckar Löwen pokušati na gostovanju kod Kristianstada ući među prve tri momčadi skupine. Makedonski Vardar je favorit na svom terenu protiv Kielcea, no u ovom susretu valja očekivati iznimno neizvjestan dvoboj.

Vardar nije u dobrom nizu, dva poraza od Barcelone ostavili su traga, a Makedonci su prije malo više od mjesec dana poraženi i u Poljskoj. Kielce je u jednoj napadački fantastičnoj utakmici s čak 78 pogodaka poražen od Barcelone u posljednjem kolu, no Ligom prvaka korača nešto sigurnije od današnjih domaćina. Veseli i susret hrvatskih rukometaša u ovom dvoboju, kao i jedan europski klasik između dvije momčadi koje su obilježile ovo natjecanje proteklih godina.

Što se tiče drugog susreta, Rhein-Neckar Löwen se nada pobjedi kod Kristianstada i porazu Vardara ili Kielcea s kojim bi skočili na treću poziciju. Njemački klub dobro je stajao prije dva kola, imao omjer 5-2, no u protekla dva kola prilično lako su poraženi od zaboravljenog Montpelliera i Veszprema. Upravo susret protiv Kristianstada bi mogao biti prekretnica s kojim bi zaključili ovaj dio sezone u gornjem dijelu tablice.

U skupini B, uz nastup hrvatskog prvaka, očekuje nas i ogled PSG-a i Skjerna. Parižani su poraženi u prošlom kolu od Pick Szegeda i tako prekinuli svoj neporaženi niz. Ipak, u današnjem ogledu šanse za ponavljanje takvog ishoda su prilično male. Skjern će biti motiviran, trebaju im bodovi, ali protiv momčadi kao što je PSG nemaju prevelike šanse.

U skupini C posljednje kolo prije doigravanja odigrat će slovački Tatran Prešov kojeg vodi Slavko Goluža. Poraz od Čehovskih Medveda ugrozio je šanse Tatrana za plasman među prve dvije momčadi i ovako im ostaju gotovo isključivo teoretske šanse za uspjeh. Jasno, više ne ovise sami o sebi i prvenstveno im treba pobjeda protiv Metalurga.

Ako to ostvare, čekat će nedjelju i ogled Bjerringbro/Silkeborga i Sportinga. Danci na svom terenu dočekuju Portugalci i svi rezultati osim poraza ih vode u drugi krug. Prevedeno, Tatran treba poraz danskog kluba kako bi prošao dalje. Ne treba uopće sumnjati kolika je motivacija Danaca da na svom terenu potvrde prvo mjesto u skupini.

U istoj skupini revijalnu utakmicu igraju Bešiktaš i Čehovski Medvedi, slično kao Ademar i Elverum u skupini D. Sve momčadi su ispale iz daljnjih kombinacija za prolaz skupine i ovo će biti isključivo susreti za prestiž i dostojanstveni oproštaj od Lige prvaka za ovu sezonu.

EHF Liga prvaka, 10. kolo:
Bešiktaš - Čehovski Medvedi (14.00)
PSG - Skjern (17.30)
Vardar - Kielce (17.30)
Kristianstad - Rhein-Neckar Löwen (18.30)
Tatran Prešov - Metalurg Skopje (19.30)
Ademar - Elverum (20.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!