Košarka

VIDEO: Prvaci poraženi kod Pistonsa, Knicksi slavili u produžetku, Antetokounmpo poručio Hezonji: "Idući put udaram u prepone"

Petar Jenjić • nedjelja, 02.12.2018.
VIDEO: Prvaci poraženi kod Pistonsa, Knicksi slavili u produžetku, Antetokounmpo poručio Hezonji: "Idući put udaram u prepone"
Foto: EPA

Noćas je odigrano još pet utakmica u NBA ligi gdje su do pobjede nakon produžetka stigli New York Knicksi protiv Milwaukee Bucksa. Minnesota Timberwolvesi uz nešto skromnije izdanje Darija Šarića, izgubili su od Boston Celticsa, dok su novi poraz upisali i Golden State Warriorsi koji su sa Stephom Curryjem u sastavu poraženi kod Detroit Pistonsa...

Iako su vodili većim dijelom utakmice Milwaukee Bucksi nisu uspjeli doći do pobjede u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa koji su slavili nakon produžetka sa 136:134 te tako stigli do osmog slavlja sezone.

Bucksi su u završnici utakmice vodili 124:121 zahvaljujući trici Giannisa Antetokounmpoa, međutim, na isti je način odgovorio Emmanuel Mudiay i 24 sekunde prije kraja donio Knicksima produžetak. I u dodatnih pet minuta rezultat je bio izjednačen, a domaćin je tricom Damyeana Dotsona poveo s 135:134. Do kraja utakmice Mudiay je pogodio još jedno slobodno bacanje, a gosti su promašili nekoliko šuteva.

Mudiay je susret zaključio s 28 koševa i sedam skokova, Kevin Knox dodao je 26 poena. Osim već "opjevanog" zakucavanja, Mario Hezonja ostao je bez poena u ostatku utakmice, a dodao je dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Antetokounmpo, koji je susret zaključio s 33 poena i 19 skokova, prokomentirao je zakucavanje i pogled nakon toga riječima: "Trebao bih ga udariti u prepone idući put." Sljedeći međusobni dvoboj igra se na istom terenu na sam Božić.

Na krilima sjajnog Gordona Haywarda Boston Celticsi upisali su novu pobjedu, ovoga puta slavili su u gostima kod Minnesota Timberwolvesa sa 118:109 te tako nakon sinoćnje pobjede u svom TD Gardenu protiv Cavaliersa, upisali su slavlje i na gostujućem parketu.

Hayward je bio na rubu triple-double učinka, susret je zaključio s 30 poena, devet skokova i osam asistencija. Samo u posljednje tri i pol minute ubacio je 11 od 15 koševa svoje momčadi te tako prelomio susret u korist svoje momčadi koja je vodila gotovo cijelu utakmicu. Priključili su mu se Kyrie Irving s 21 poenom i devet asistencija, dok je Jayson Tatum dodao 19 koševa i devet skokova.

Wolvese je predvodio Derrick Rose s 26 poena, Karl-Anthony Towns dodao je 20 koševa i devet skokova. Dario Šarić je za 20 i pol minuta na terenu dodao sedam koševa (3/7 za dva, 0/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2), četiri skoka i jednu asistenciju.

Do 20. pobjede sezone stigli su Toronto Raptorsi koji su slavili kod posljednje momčadi lige, Cleveland Cavaliersa. Nikada brže u povijesti Toronto nije uspio doći do brojke od 20. pobjeda, a noćas je popravio i omjer na gostovanjima na 10-2. Do pobjede je stigao sa 106:95 u utakmici u kojoj nije bilo prevelike napetosti i u kojoj su Raptorsi dominirali većim dijelom susreta.

Raptorse, koji su igrali bez Kylea Lowryja predvodio je Kawhi Leonard s 34 poena i devet skokova, dok su po 15 koševa dodali Danny Green (sedam skokova), Pascal Siakam (pet skokova, pet asistencija) i Fred VanVleet.

U redovima Cavaliersa, za koje Ante Žižić nije nastupio, najbolji je bio Tristan Thompson s 18 koševa i 19 skokova. 18 poena dodao je i Jordan Clarkson.

Iako se nakon 11 utakmica pauze na teren vratio Steph Curry to nije pomoglo Golden State Warriorsima koji su poraženi na gostovanju kod Detroit Pistonsa sa 111:102. Domaćin je vodio većim dijelom utakmice te je upisao zasluženu pobjedu.

Tijekom druge četvrtine Pistonsi su imali i 14 koševa viška, a na poluvrijeme su otišli s plus osam (54:46). Došli su Warriorsi u jednom trenutku treće dionice na samo dva poena zaostatka, nešto kasnije prekršajima su na slobodna bacanja slali Andrea Drummonda, ali nije pomoglo. Detroit je sačuvao prednost do kraja.

Blake Griffin s 26 poena, šest skokova i pet asistencija predvodio je Pistonse, Stanley Johnson dodao je 19 koševa i sedam skokova, Andre Drummond susret je zaključio sa 16 poena i 19 skokova.

Najbolji je kod Golden Statea bio Kevin Durant s 28 poena, šest skokova i sedam asistencija, Steph Curry dodao je 27 koševa i pet skokova, a Klay Thompson 21 koš i osam skokova.

NBA:
New York Knicks - Milwaukee Bucks 136:134*
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109:118
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 95:106
Houston Rockets - Chicago Bulls 121:105 (James Harden 30p, 6sk 7as / Zach LaVine 29p)
Washington Wizards - Brooklyn Nets 102:88 (John Wall 30p, 5sk, 9as / Allen Crabbe 14p)
Detroit Pistons - Golden State Warriors 111:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!