Nogomet

Opušteni Dinamo dočekuje motiviranu Goricu

Jan Šneler • nedjelja, 02.12.2018.
Opušteni Dinamo dočekuje motiviranu Goricu
Foto: FaH

Uzbudljivo 16. kolo HT Prve lige zaključit će današnjim susretom Dinamo i Gorica, a sudeći po dosadašnjim rezultatima, očekuje nas odlična utakmica...

Nakon velikog remija u Istanbulu i potvrde prvog mjesta u skupini Europske lige, zagrebački Dinamo danas će u sklopu 16. kola HT Prve lige ugostiti Goricu. Odlična je atmosfera u Maksimiru, ostvaren je cilj prezimljavanja u Europi, a bod kod Fenerbahčea je samo potvrdio kako ova Dinamova momčad ima potencijala za velika djela.

Jasno, trener Nenad Bjelica djeluje iznimno opušteno i spokojno. Bez obzira na poraz u prošlom kolu od Rijeke, prednost koju ima ispred konkurenata je i dalje pristojna, da ne kažemo velika u okvirima hrvatskog klupskog nogometa. Igrači odlično reagiraju na trenerove zamisle, Bjelica ima na raspolaganju dvadesetak igrača koje često rotira i to je njegov veliki dobitak ove sezone.

U današnjem ogledu definitivno treba očekivati promjene. Bjelica će sigurno mijenjati većinu igrača, odmor je potreban i sigurno da ne želi u smiraju jesenskog dijela sezone riskirati neku težu ozljedu. Pripreme na zimu potrebne su mu da još dodatno uigra svoju momčad i pripremi ju za prvo proljeće u Europi nakon pola stoljeća. Ipak, bez obzira na te rotacije, jasno je da Dinamo još uvijek djeluje odlično i snažno.

"Gorica je dobra i ozbiljna momčad koja je to pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva. Uopće me ne iznenađuje njihova pozicija na ljestvici. Kad vidite igrače koje imaju i trenera, kod njih me zaista ništa nije iznenadilo. No, mi smo Dinamo, želimo na travnjaku pokazati da smo bolji od njih. Uvjeren sam da ćemo to i pokazati", prenose Sportske novosti izjavu trenera Dinama.

Neće to previše brinuti Sergeja Jakirovića i njegovu Goricu koja ove sezone izgleda fantastično. Rijetkost je da jedna momčad odmah nakon promocije tako snažno uđe u borbu za vrh tablice. Prije početka sezone najava da će se Gorica boriti za europska natjecanja bila je u rangu smiješnih i luđačkih, a sada je velikogorički klub udaljen svega četiri boda od druge pozicije.

Prvi susret ovih momčadi u Velikoj Gorici pokazao je kako Dinamu nije lako igrati s Goričanima, a oni su bez ikakvog straha igrali i pokazali kvalitetu dostojnu vrha tablice. Naravno, dosta toga ovisi o izvanrednim pojedincima poput Lukasza Zwolinskog ili Iyayi Atiemwena koji bi sigurno mogli naći mjesta i u zagrebačkoj momčadi.

Prošlo kolo protiv Istre je uostalom pokazalo koliko su neki pojedinci važni za Goricu. Taj poraz sigurno je malo zabolio Jakirovića i ne treba sumnjati da će danas doći iznimno motivirani da na Maksimiru pokažu da je poraz od Istre bio slučajnost.

Bez obzira na rotacije i izostanak najboljih pojedinaca, Dinamo je i dalje favorit u današnjem ogledu. Gorica može iznenaditi i ima potencijala ode neporažena iz Maksimira i upravo zato ovaj ogled bit će vrlo interesantan. Susret počinje u 15 sati, a glavni sudac bit će Ivan Bebek iz Rijeke.

HT Prva liga, 16. kolo:
Dinamo - Gorica (15.00)

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!