Košarka

VIDEO: Blazersi visoko poraženi od Spursa, Mavericksi slavili unatoč neigranju Luke Dončića

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.12.2018.
VIDEO: Blazersi visoko poraženi od Spursa, Mavericksi slavili unatoč neigranju Luke Dončića
Foto: EPA

Uz dvoboj između Lakersa i Sunsa, odigrano je još pet susreta u nedjelju navečer u NBA ligi. Domaćini su uglavnom bili uspješni i jedino su New Orleans Pelicansi upisali pobjedu u gostima...

Portland Trail Blazersi upisali su novi poraz, ovaj put u gostima kod San Antonio Spursa koji su odnijeli pobjedu 131:118. Blazersi imaju priličnih problema s obranom, nije to problem ove momčadi od jučer, ali u posljednje vrijeme je prilično izražen. Imali su Blazersi i "krizni sastanak" na kojem se na to upozoravalo, ali stvari još uvijek ne štimaju najbolje.

Spursi su zadnje dvije utakmice izgubili s 35 koševa razlike u prosjeku, ali ovdje su odigrali odlično i ubacili čak 131 poen i odnijeli pobjedu te podigli broj primljenih koševa Blazersa u zadnjih šest utakmica na čak 123.2 u prosjeku.

Odličnu utakmicu odradio je DeMar DeRozan s 36 poena, osam skokova i šest asistencija dok je LaMarcus Aldridge dodao 29 poena i osam skokova. Kod poraženih raspoložen je bio Damian Lillard s37 poena i deset asistencija, CJ McCollum završio je s 24 poena, a Al-Farouq Aminu 20 poena i devet skokova.

Philadelphia je stigla do četvrte pobjede u nizu slaveći protiv Memphisa sa 103:95. Obrana Sixersa dobro je funkcionirala i spustila je Grizzliese ispod 100 poena te osigurala pobjedu.

Ovdje je važnu ulogu odradio Jimmy Butler koji je u zadnjoj četvrtini upisao 13 poena i odradio dobar dio posla u čuvanju prednosti uz već tradicionalno dobro odrađen posao u fazi obrane.

JJ Redick bio je najefikasniji s 24 poena, Butler je upisao 21, Ben Simmons 19 uz 12 skokova i šest asistencija, a Joel Embiid 15 uz 14 skokova. Zanimljivo obje momčadi imale su tek po tri napadačka skoka u cijelom susretu, a Memphis je prvi uhvatio u drugom poluvremenu. U njegovom sastavu Mike Conley ubilježio je 21 poen uz pet asistencija, a Jaren Jackson dodao je 17 poena.

Još jedna velika utakmica Anthonyja Davisa osigurala je pobjedu New Orleans Pelicansima u gostima kod Charlotte Hornetsa. Davis je bio nezaustavljiv i svojoj nesuđenoj momčadi ubacio je čak 36 poena, uhvatio 19 skokova i podijelio osam asistencija. Pratio ga je Jrue Holiday s 19 poena i osam asistencija.

U redovima Hornetsa Frank Kaminsky ubacio je 19 poena uz pet skokova dok je Miles Bridges dodao 16 poena i osam skokova.

Zanimljivo je bilo u Miamiju gdje je odluča o pobjedniku pala u samoj završnici. Heat je slavio 102:100 zahvaljujući ubačajima Dwyanea Wadea 3.2 sekunde prije kraja susreta, Rudy Gobert zaustavio ga je prekršajem, a Wade je s linije slobodnih bacanja bio precizan.

Prvo ime Heata bio je Hassan Whiteside s 23 poena i 20 skokova, a po 16 poena dodali su Josh Richardson i Kelly Olynyk (osam skokova). Kod poraženih Ricky Rubio bio je na 23 poena, šest asistencija i pet skokova, Jae Crowder upisao je 19 poena i šest skokova, a Rudy Gobert 12 poena i 18 skokova.

Dallas Mavericksi igrali su bez Luke Dončića, ali svejedno su upisali pobjedi protiv Los Angeles Clippersa. U tijesnom dvoboju slavili su 114:110 uz 20 skokova više, čak 64 ukupno od čega njih 17 u fazi napada.

Harrison Barnes predvodio je Mavse s 30 poena i devet skokova, JJ Barea dodao je 24 poena uz pet skokova, a DeAndre Jordan 16 poena uz 23 skoka. Kod Clippersa Montrezl Harrell završio je s 23 poena i deset skokova, a po 21 poen ubilježili su Danilo Gallinari (šest skokova) i Lou Williams (osam asistencija.

NBA:
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 131:118
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 103:95
Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 109:119
Miami Heat - Utah Jazz 102:100
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 114:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!