Rukomet

Červar: "Odlučit će obrana i bit će to zaista težak ispit", Sršen: "Nexe ima doista respektabilnu ekipu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.12.2018.
Červar: "Odlučit će obrana i bit će to zaista težak ispit", Sršen: "Nexe ima doista respektabilnu ekipu"
Foto: FaH

U utorak od 20 sati u Varaždinu je na rasporedu najveći hrvatski rukometni derbi, dvoboj između PPD Zagreba i Nexea. Zagreb drugi put u kratkom vremenu igra u Varaždinu te se nada dobrom rezultatu...

U 11. kolu SEHA lige PPD Zagreb u Varaždinu dočekuje momčad Nexea i tražit će uzvrat za poraz u prvom kolu u Našicama. Lino Červar očekuje težak dvoboj pa čak i više navijača Našičana.

"Utakmica nam dolazi u malo nepovoljnom trenutku nakon subotnjeg susreta u Ligi prvaka, međutim što je tu je. Sastaju se dvije najbolje rukometne momčadi u Hrvatskoj, PPD Zagreb i Nexe te smatram da će, bez obzira na sutrašnji rezultat, obje ekipe otići na ovogodišnji Final Four. Ova utakmica uvijek ima svoju posebnu draž. Zadnji su nas puta pobjedili, a ovaj se put, nažalost, opet ne igra u Zagrebu već u Varaždinu i, koliko čujem, moguće je da će biti i više njihovih navijača nego naših, čuo sam da se priprema nekoliko navijačkih buseva."

Červar cijeni Nexe za kojeg ističe kako ima vrlo dobru momčad.

"Poštujem njihovu momčad, dobro su postavljeni, imaju nekoliko istaknutih pojedinaca, a sada su i pojačani s Jaganjcem. Imaju dva po meni vrlo dobra kružna napadača, Tomića i Šipića. Bit će to za nas jedan dodatni napor, morat ćemo izvući sve rezerve snage i moći kako bismo im se suprotstavili. Odlučit će obrana i bit će to aista težak ispit po završetku Lige prvaka."

Našičanima će se suprotstaviti njihov igrač na posudbi u PPD Zagrebu Ivan Sršen koji vjeruje u pobjedu Plinara.

"Mislim da hrvatski derbi ne treba posebno najavljivati. Utakmica će biti teška, to je sigurno. Mislim da Nexe ima doista respektabilnu ekipu, u zadnjih godinu dana više manje su svi na okupu, momčad se nije puno mijenjala. Imaju prepoznatljivu igru sedam na šest s dva dobra pivota, s čime su nam radili dosta problema u prvoj utakmici. Ipak, ako nam obrana bude na tragu subotnje utakmice protiv Motora, mislim da imamo pravo nadati se dobrom rezultatu i pobjedi."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!