Rukomet

Hrvatska bez šanse i protiv Mađarica, još jedan prejak protivnik za Šoštarićeve izabranice

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.12.2018.
Hrvatska bez šanse i protiv Mađarica, još jedan prejak protivnik za Šoštarićeve izabranice
Foto: EPA

Nakon što su u prvom kolu Europskog prvenstva reprezentativke Hrvatske poražene od Španjolske bolje od njih su ovog ponedjeljka bile i rukometašice Mađarske. Favoritkinje u ovom susretu slavile su rezultatom 24:18...

Prvo poluvrijeme u dvoboju prvog kola protiv Španjolske, u kojem su hrvatske reprezentativke uspjele postići tek pet pogodaka ostaje najslabiji period naše izabrane vrste i nakon okršaja s Mađarskom.

Izabranice Nenada Šoštarića i prvo i drugo poluvrijeme večerašnjeg dvoboja arhivirale su s devet postignutih pogotka, još jednom odigravši bolje nastavak susreta.

Reprezentacija Hrvatske u 60 je minuta skupila osam udaraca više na protivnička vrata u odnosu na pobjedničku ekipu, Mađarice su izgubile i dvije lopte više, no u napadačkim redovima hrvatske reprezentacije nedostajalo je i prisebnosti i preciznosti.

Dora Krsnik postigla je osam zgoditaka, gotovo polovicu od ukupnog zbroja hrvatskih golova dok je Ana Debelić susret završila kao stopostotna s učinkom 4/4. Sve druge hrvatske reprezentativke, njih šest, u listu strijelaca upisivale su se po jednom, a najnepreciznije su bile Kalaus s pet promašaja i Glavan s četiri.

Mađarske reprezentativke bile su veliki favoriti u ovom susretu, a tu su ulogu opravdale već u prvih 15-ak minuta, u periodu u kojem su uspjele dva puta ući u 3:0 seriju i povesti sa 7:2.

U nastavak su Mađarice ušle s četiri pogotka prednosti, a konačan korak prema svojoj prvoj pobjedi na Euru napravile su u periodu od 42. do 44. minute novom 3:0 serijom i dolazak na 20:12 te nešto slabiji ritam u samoj završnici.

13 obrana skupila je Blanka Biro na vratima Mađarske, dok su na drugoj strani terena po pet pogodaka postigle Schatzl, Kovacs i Hafra.

EHF Euro, skupina C, 2. kolo:
Hrvatska - Mađarska 18:24 (9:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!