Nogomet

Derbi u četvrtfinalu Kupa: Lokomotiva u Kranjčevićevoj u blagoj prednosti, Rijeka sve opasnija

Jan Šneler • utorak, 04.12.2018.
Derbi u četvrtfinalu Kupa: Lokomotiva u Kranjčevićevoj u blagoj prednosti, Rijeka sve opasnija
Foto: FaH

Odličan susret očekuje nas večeras u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu u Kranjčevićevoj, Lokomotiva će ugostiti Rijeku...

Pravi derbi čeka nas večeras u sklopu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Mjesto među najboljom četvoricom tražit će Lokomotiva i Rijeka. Zbog domaćeg terena, Lokomotiva je u blagoj prednosti, no Rijeka igra sve bolje pod palicom Igora Bišćana i konačni ishod prilično je neizvjestan.

Domaći sastav igra jako dobro ove sezone, mladu momčad pojačanu s nekim iskusnijim pojedincima sjajno je uklopio Goran Tomić i ostaje za vidjeti koji je maksimum Lokomotive. U do sada prikazanim izdanjima, pokazali su kako mogu računati na pobjede čak i kada je igraju na najvišoj razini, što je uostalom dokaz da se radi o pravoj i karakternoj momčadi.

"Na rasporedu je jako bitna utakmica, Rijeka se zahuktala, tako da očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, koja će nadam se na kraju završiti u našu korist te ćemo mi biti ti koji će proći u polufinale. Bit će mi iznimno teško gledati svoju momčad s tribina, normalno da bih radije volio da sam na terenu. Ali u svoju ekipu ne sumnjam i mislim da će dati sve od sebe da upišu pobjedu", pozitivan je Kristijan Jakić koji zbog ozljede protiv Osijeka neće nastupiti večeras.

Niti stanje u drugom taboru nije ništa lošije. S obzirom na to da je Rijeka imala težak početak, probleme nakon odlaska Matjaža Keka, trenutno stanje je fantastično. Bišćan je probudio momčad, skupio nekoliko pobjeda u nizu i atmosfera u momčadi je sjajna. Navijači još uvijek bojkotiraju klub, ali ova momčad zaslužuje podršku s obzirom na ono što prikazuje.

Jedan od onih koji je zadovoljan dolaskom Bišćana je Mirko Antonio Čolak, napadač koji se preporodio kod novog trenera. On sam ističe kako igra sve bolje i kako Rijeka može na kraju polusezone napraviti rezultat u koji nisu svi vjerovali prije više od mjesec dana.

"Sada sam opet pun samopouzdanja. Za mene se sve promijenilo otkada je došao na klupu došao Igor Bišćan. Mislim da se to vidi i na drugim igračima. Prebrodili smo krizu s početka sezone i sada moramo nastaviti igrati na isti način. U Kupu se igra samo jedna utakmica, tu nema prilike za popravni. Mi smo toga svjesni i sve ćemo poduzeti da ostvarimo pobjedu i izborimo polufinale", rekao je za Novi List napadač Rijeke.

Susret počinje u 19.30, a sudeći po trenutnoj formi i najavama klubova, očekuje nas odlična utakmica.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:
Lokomotiva - Rijeka (19.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!