Tenis

Serena Williams vraća se na Australian Open, trojica Hrvata i dvije Hrvatice u glavnom turniru

Branimir Korać • srijeda, 05.12.2018.
Serena Williams vraća se na Australian Open, trojica Hrvata i dvije Hrvatice u glavnom turniru
Foto: EPA

Poznati su sudionici glavnog ždrijeba Australian Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a među tenisačicama je i Serena Williams koja je propustila prošlogodišnje izdanje turnira...

Serena Williams vraća se na Australian Open nakon što je osvojila ovaj turnir 2017. godine, a prošlogodišnje izdanje je propustila. Williams će tako pokušati nastaviti seriju pobjeda od 2017. godine, a isto će probati i Caroline Wozniacki koja je slavila prošle godine i branit će titulu.

U glavnom turniru trebali bi nastupiti Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović od hrvatskih tenisača te Donna Vekić i Petra Martić kod tenisačica. Naravno, ostaje mogućnost da im se netko još pridruži kroz kvalifikacije.

Prošla sezona bila je frustrirajuća za Rafaela Nadala zbog problema s ozljedama, a u puno boljoj situaciji nije bio niti Andy Murray koji će iskoristiti zaštićeni ranking. Osim njega zaštićeni ranking iskoristit će i Janko Tipsarević i Steve Darcis.

Kod tenisačica jasno je kako neće igrati Agnieszka Radwanska, Timea Bacsinszky, Laura Siegemund i Bethanie Mattek od onih koje su među 100 najboljih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!