Rukomet

Hrvatska bez boda okončala nastup na Europskom prvenstvu, lagan posao za Nizozemke

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.12.2018.
Hrvatska bez boda okončala nastup na Europskom prvenstvu, lagan posao za Nizozemke
Foto: EPA

Reprezentativke Hrvatske upisale su i treći poraz na Europskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj. U trećem kolu uspješnije su rezultatom 34:23 bile rukometašice Nizozemske...

Nakon poraza od Španjolske i Mađarske rukometašice Hrvatske doživjele su neuspjeh i protiv nizozemske vrste. Natjecanje kroz skupinu C tako su okončale s nula bodova na kontu.

Još jednom je izabrana vrsta Nenada Šoštarića blijedo krenula u susret pa su tako Nizozemke povele s 4:0, dok je Hrvatska na svoj prvi pogodak čekala do devete minute.

Uvodnih četiri pogotka u nizu nizozemska je reprezentacija ponovila na samom kraju prvog poluvremena pa se tako na odmor otišlo pri uvjerljivih 17:10.

Nastavak je donio nešto bolje hrvatske minute pa je tako Blažević u 36. minuti smanjila na pet razlike, no nakon nekoliko minuta igre pogodak za pogodak Nizozemska je u potpunosti riješila pitanje pobjednika.

U šest minuta redom su hrvatsku mrežu pogađale Freriks, Knippenborg, Malestein i tri puta Amega za visokih 28:17 na sredini drugog dijela i mirno odrađivanje posla i konačnih, također, +11.

Po šest pogodaka u dresu Hrvatske postigle su Larissa Kalaus i Ana Turk dok je Tea Pijević skupila 13 obrana. S druge strane, najbolja u redovima Nizozemske bila je upravo Amega s osam zgoditaka.

EHF Euro, skupina C, 3. kolo:
Nizozemska - Hrvatska 34:23 (17:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!