Rukomet

Odgovor iz PPD Zagreba: "Nemamo pojma o čemu Lino priča, neka on objasni o čemu se radi"

Branimir Korać • srijeda, 05.12.2018.
Odgovor iz PPD Zagreba: "Nemamo pojma o čemu Lino priča, neka on objasni o čemu se radi"
Foto: FaH

Nakon istupa Line Červara na pressici nakon dvoboja protiv Nexea, iz PPD Zagreba poručili su da nemaju pojma o čemu Lino priča i da objasni o čemu se radi...

Javnost je uzburkala izjava Line Červara kako tzraži objašnjenje zašto više nije trener PPD Zagreba.

"Hoću da se klub izjasni o okolnostima koje su odlučile o tome da napuštam RK Zagreb. Hoću taj odgovor javno. Neki govore da je to zato što mi se podmeće već deset godina na svim razinama, da me se nekako minimizira. To je dužnost kluba da objavi priopćenjem, prema tome, tražim objašnjenje, odnosno očitovanje", poručio je Červar.

Današnja pressica trebala je biti povezana uz predstavljanje novog trenera Rokavca, koji će odraditi naredne tri utakmice, te potpisivanje ugovora o suradnji s Goricom.

Nakon potpisa ugovora, umjesto predstavljanja Rokavca, direktor Vedran Šupuković odgovorio je Červaru.

"Lino Červar je neposredno prije utakmice s Nantesom na konferenciji za novinare objavio da odlazi iz kluba i tada je objavio neke razloge koji idu u smjeru njegove zauzetosti u reprezentaciji, točnije zbog priprema za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj te zbog činjenice da je dobio dodatni posao u Savezu kao koordinator svih omladinskih selekcija i da se time treba baviti. Sinoćnju izjavu na konferenciji za mediji i još neke iz tiskanih medija i s portala je nešto što bi on trebao objasniti. Ja tu nemam što za reći osim da smo s Linom imali dogovor da bude u klubu sve dok energetski bude mogao izdržati obnašanje obje pozicije. U trenutku kada se odluči povući, trebao bi ostati u klubu u svojstvu šefa struke svih trenera ili savjetnika kluba. On je i sam istupio pred utakmicu s Nantesom bez da je ikoga išta pitao, a kakvo objašnjenje je tražio od kluba, ja to stvarno ne znam. Mogu se samo zahvaliti Červaru na svemu učinjenom, izlazili smo mu u susret i štitili njegov dignitet, nisam niti ja, a niti itko iz kluba imali s njim nekih disonantnih tonova. On je sam objavio odlazak i ako netko treba objasniti koje su se okolnosti promijenile, to bi trebao biti on, Nemamo pojma o čemu se radi", Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba.

Šupuković je istaknuo kako će se čuti s Červarom i razgovarati te tražiti objašnjenje, a jasno je kako nakon svega ovog suradnja s aktualnim hrvatskim izbornikom u bilo kojem vidu neće se nastaviti.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • B-var06.12.2018. u 08:11
    Kakav klub!! Ajme meni!!
    B-var