Nogomet

Jelavić: "U Evertonu sam bio zadovoljan i igrao dobro, ali stalno sam pratio što se događalo u Rangersima"

Branimir Korać • petak, 07.12.2018.
Jelavić: "U Evertonu sam bio zadovoljan i igrao dobro, ali stalno sam pratio što se događalo u Rangersima"
Foto: EPA

Nikica Jelavić briljirao je u Rangersima, kasnije je igrao dobro i u Evertonu, a u razgovoru za službenu stranicu kluba iz Glasgowa progovorio je o transferu u Evertonu...

U 45 odigranih utakmica u dresu Rangersa, Nikica Jelavić postigao je 30 pogodaka, bio je miljenik navijača, a klub je napustio posljednjeg dana prijelaznog roka u siječnju 2012. godine.

"Otkako sam došao u Rangerse govorio sam kako je to ono što želim. Nikada to nisam krio i nisam isforsirao odlazak u Everton, nisam bio taj koji je odlučivao o svojoj sudbini. Ako su oni koji su o tome odlučivali rekli da ću biti prodan, nisam mogao tu puno napraviti."

Everton je ponudio oko pet milijuna funti i u Rangersima su odlučili prihvatiti ponudu.

"Kada su mi rekli kako imaju ponudu Evertona koju su spremni prihvatiti, bio sam spreman za odlazak jer sam imao želju igrati u Engleskoj, ali i da se nije dogodio taj transfer bio bih sretan jer sam uživao u Rangersima. Nitko nije znao što će se dogoditi i mjesec dana nakon mog odlaska klub je otišao u stečaj. Bio sam jako tužak kada sam to saznao."

Jelavić je konstantno pratio što se događa u njegovom bivšem klubu i nije mu bilo lako promatrati kako odlazi u stečaj.

"Imao sam prekrasnih 18 mjeseci u Rangersima s kojima sam osvojio Liga kup i titulu prvaka u posljednjem kolu i naravno da sam bio jako tužan što se sve to dogodilo par mjeseci kasnije. U Evertonu sam bio zadovoljan i igrao dobro, ali stalno sam pratio što se događalo u Rangersima, a to što se dogodilo je strašno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!