Košarka

VIDEO: Nema straha za Indiana Pacerse kad je tu Bojan Bogdanović!

Petar Jenjić • subota, 08.12.2018.
VIDEO: Nema straha za Indiana Pacerse kad je tu Bojan Bogdanović!
Foto: EPA

Indiana Pacersi, na krilima Bojana Bogdanovića, slavili su na gostovanju kod Orlando Magica sa 112:90. Hrvatski košarkaš predvodio je još jednom do slavlja svoju momčad koja ima dosta problema s izostancima igrača...

Iako su na gostovanje na Floridu otputovali s dosta problema, Indiana Pacersi ipak su uspjeli doći do pobjede protiv Orlando Magica. Pacersi su slavljem 112:90 skočili na omjer 15-10 unatoč tome što i dalje nema Victora Oladipa, a noćas nije bilo ni Domantasa Sabonisa koji je, kao i nekoliko suigrača te trener Nate McMillan, imao problema s otrovanjem hranom.

Međutim, zato je na parketu bio Bojan Bogdanović koji se pokazao u još jednom od svojih najboljih izdanja ove sezone te je predvodio svoju momčad do pobjede. Za 29 minuta na parketu ubacio je 26 koševa (8/12 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 4/5), tri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Za većom minutažom nije bilo potrebe s obzirom na to da je Indiana izbjegla dramu tako što je ranije riješila pitanje pobjednika.

Pacersi su vodili gotovo cijelu utakmicu, osim na samom početku susreta. Na poluvremenu su imali 12 koševa viška (57:45), ali Orlando se uspijeva vratiti u utakmicu. Zakucavanjem Aarona Gordona dolazi na minus četiri (63:59), na što je Indiana odgovorila serijom 15:2 što do kraja više nije ispustila.

"Izgleda kao da su ovi momci jeli u drugačijem restoranu jer smo igrali s dosta energije", kazao je nakon utakmice Kyle O'Quinn koji je u dresu Pacersa dodao 12 koševa i deset skokova. Među boljima u pobjedničkim redovima bili su i Cory Joseph s 15 poena te Thaddeus Young s 14 koševa i sedam skokova.

Najbolji je u dresu Orlanda bio Nikola Vučević s 22 poena i deset skokova, Aaron Gordon dodao je 20 koševa i 14 skokova.

Treću uzastopnu pobjedu, a 13. ukupno upisali su Sacramento Kingsi koji su slavili u gostima kod Cleveland Cavaliersa sa 129:110. Nakon vrlo izjednačenog, ali i jako efikasnog prvog poluvremena (66:66), gosti u nastavku ubacuju u brzinu više. Kako je vrijeme odmicalo, tako se počela stvarati razlika na stranu Kingsa. Sacramento je posljednju četvrtinu dobio s 33:21 te tako prelomio susret u svoju korist.

Do pobjede ih je predvodio odlični De'Aaron Fox s 30 poena i 12 asistencija, Buddy Hield dodao je 25 koševa, a Marvin Bagley III 17 poena.

Jordan Clarkson s 26 poena, Colin Sexton s 23 koša te Alec Burks s 22 poena sedam skokova i devet asistencija bili su najbolji kod Cavaliersa. Četiri i pol minute na terenu proveo je Ante Žižić koji je dodao dva koša (1/2 za dva) i tri skoka.

NBA:
Orlando Magic - Indiana Pacers 90:112
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 110:129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!