Košarka

VIDEO: Pacersi nastavljaju s pobjedama, Bogdanović ponovno među najboljima, Hezonja dvoznamenkast u porazu Knicksa

Petar Jenjić • nedjelja, 09.12.2018.
VIDEO: Pacersi nastavljaju s pobjedama, Bogdanović ponovno među najboljima, Hezonja dvoznamenkast u porazu Knicksa
Foto: EPA

Noćas je odigrano devet utakmica na NBA parketima u kojima su sudjelovali i hrvatski igrači, s više ili manje uspjeha. Najbolje je prošao Bojan Bogdanović čiji su Indiana Pacersi svladali Sacramento Kingse. Mario Hezonja bio je solidan u porazu Knicksa od Brooklyn Netsa, dok je Dario Šarić ostao bez promašaja iz igre, ali iz samo tri šuta...

Indiana Pacersi nastavljaju s pobjedama. Iako već desetu utakmicu momčad igra bez Victora Oladipa, ne ometa to previše Pacerse koji su stigli do omjera 16-10 domaćom pobjedom protiv Sacramento Kingsa rezultatom 107:97.

Utakmica je bila izjednačena kroz prve tri četvrtine, ali u posljednjoj domaćin ubacuje u brzinu više. Napravili su Pacersi seriju od 16:2 sredinom četvrte dionice. Sacramento nije uspio poentirati u sedam od osam napadačkih posjeda što je Indiana iskoristila za vodstvo 100:85, nešto više od četiri minute prije kraja.

Thaddeus Young s 20 poena i devet skokova bio je najbolji kod Pacersa, a slijedio ga je Bojan Bogdanović koji je dodao 18 koševa (4/9 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 7/7), četiri skoka i dvije asistencije za nešto manje od 28 minuta na parketu.

Buddy Hield s 20 koševa bio je najbolji kod Sacramenta, dok je De'Aaron Fox dodao 18 poena i šest asistencija.

Šestu pobjedu u sezoni upisali su Cleveland Cavaliersi koji su na domaćem terenu bili bolji od Washington Wizardsa koje su porazili sa 116:101. Bila je to prilično jednosmjerna utakmica u kojoj je domaćin u završnici prve četvrtine napravio seriju 18:3, otišao na dvoznamenkastu prednost i do kraja je sačuvao bez većih problema.

Jedna od ključnih stvari u pobjedi bila je vrlo slaba utakmica Johna Walla koji je po prvi puta u karijeri ostao bez ubačaja iz igre, a susret je zaključio samo s jednim ubačenim slobodnim bacanjem za 26 minuta provedenih na parketu.

Cleveland je do pobjede predvodio Colin Sexton s 29 poena i šest asistencija, Tristan Thompson dodao je 23 koša, 19 skokova i pet asistencija. Ante Žižić odgledao je utakmicu s klupe. Bradley Beal s 27 koševa i pet skokova bio je najbolji kod Wizardsa.

Samo dan nakon tijesne pobjede protiv Toronta u produžetku, Brooklyn Netsi stigli su i do drugog uzastopnog slavlja. Noćas su u Madison Square Gardenu svladali New York Knickse sa 112:104 te im tako nanijeli peti poraz u posljednjih šest utakmica.

Netsi su na poluvremenu vodili s 56:46, a u četvrtoj su četvrtini imali i 19 koševa prednosti. Kao što se događalo i ranije u sezoni, Brooklyn je imao problema sa zatvaranjem utakmice pa je domaćin stigao na minus pet (101:96). Međutim, tu je i stao. Promašili su Knicksi sljedeća dva napada, Netsi su to iskoristili za povratak na dvoznamenkastu prednost i rješavanje pitanja pobjednika.

Netse je do pobjede predvodio Spencer Dinwiddie s 25 poena i šest asistencija, Rondae Hollis-Jefferson dodao je 20 poena i šest skokova, a Allen Crabbe 17 koševa.

Enes Kanter s 23 poena i 14 skokova bio je najbolji kod Knicksa, Mario Hezonja za 26 i pol minuta na terenu dodao je 12 koševa (1/4 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2), pet skokova i jednu asistenciju.

Los Angeles Lakersi nisu imali problema na gostovanju kod Memphis Grizzliesa. Momčadi su u utakmicu ušle s istim omjerom (15-10), a u konačnici su Lakersi slavili sa 111:88. Već nakon prvog poluvremena gosti su imali 23 koša viška (63:40), a prednost su sačuvali do kraja utakmice.

Po 20 su poena u pobjedničkim redovima ubacili LeBron James (osam skokova, devet asistencija) i Kyle Kuzma (devet skokova, šest asistencija). Ivica Zubac za tri minute u igri ostao je bez šuta prema košu uz dva skoka i jednu blokadu.

Mike Conley ubacio je 12 poena te dodao četiri ukradene lopte u dresu Memphisa, po 11 koševa dodali su Jaren Jackson Jr. (osam skokova) i Marc Gasol (šest skokova).

Minnesota Timberwolvesi gotovo da su imali pobjedu u svojim rukama, međutim, nisu uspjeli slaviti na gostovanju kod Portland Trail Blazersa koji su pobijedili rezultatom 113:105. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su gosti imali šest koševa viška nešto manje od četiri minute prije kraja (102:96).

Međutim, tu su se uključili C.J. McCollum i Damian Lillard koji nisu promašivali u ključnim trenucima. Lillard je tako zabio tricu za vodstvo svoje momčadi 108:105, a nakon što Derrick Rose nije bio precizan, Lillard je u sljedećem napadu, 39 sekundi prije kraja, novom tricom riješio pitanje pobjednika.

Upravo je Lillard s 28 poena, osam skokova i šest asistencija bio najbolji kod Portlanda, a slijedio ga je Jusuf Nurkić s 22 koša, 11 skokova i četiri blokade. C.J. McCollum dodao je 19 poena i pet skokova.

Andrew Wiggins s 20 koševa i šest skokova predvodio je Wolvese, dok je Karl-Anthony Towns dodao 19 koševa i deset skokova. Dario Šarić je za 22 i pol minute dodao osam koševa bez promašaja (2/2 za dva, 1/1 za tricu), pet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

NBA:
Dallas Mavericks - Houston Rockets 107:104 (Luka Dončić 21p, 7sk / James Harden 35p, 8as)
Indiana Pacers - Sacramento Kings 107:97
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 106:98 (John Collins 30p, 12sk, 5as / Nikola Jokić 24p, 11sk, 7as)
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 116:101
New York Knicks - Brooklyn Nets 104:112
Chicago Bulls - Boston Celtics 77:133 (Shaquille Harrison 20p / Jaylen Brown 23p)
Memphis Grizzlies - LA Lakers 88:111
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 113:105
LA Clippers - Miami Heat 98:121 (Tobias Harris 20p, 6sk / Dwayne Wade 25p, 6sk, 6as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!