Rukomet

Ruskinje dovele Srbiju u tešku situaciju, Francuskoj samo remi sa Šveđankama

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.12.2018.
Ruskinje dovele Srbiju u tešku situaciju, Francuskoj samo remi sa Šveđankama
Foto: EPA

Nakon što je odgođen subotnji program na Europskom prvenstvu u Francuskoj, u skupini 1 u nedjelju su odigrana dva susreta, domaćin Francuska remizirao je sa Švedskom, a Rusija je očekivano nadigrala Srbiju...

Švedska - Francuska 21:21 (14:11)

Domaćin Europskog prvenstva Francuska u drugom je kolu skupine 1 upisala remi s izabranom vrstom Švedske. Šveđanke su se u društvu Rusije, Francuske, Srbije, Crne Gore i Danske pokazale kao reprezentacija koja postiže, ali i prima najviše pogodaka.

Tu svoju raspoloženost u napadu pokazale su odmah po početku današnjeg dvoboja pa su tako nakon četiri minute igre vodile s 3:0, a identičnu su seriju režirale i pred sam kraj prvog dijela koji su dobile s 14:11.

Nastavak i dalje otvorenog dvoboja otvoren je igrom pogodak za pogodak, a onda su nakon osam minuta igre u drugom dijelu Lacrabere i Dembele Pavlović smanjile zaostatak Francuske na -2.

Ključnim se za potpuni povratak u susret pokazao period od 51. do 55. minute koji su francuske rukometašice okrunile dolaskom u egal; za 19:19 pogodila je Lacrabere, s pet pogodaka najraspoloženija u francuskim redovima.

U posljednje četiri minute postignuto je jednako toliko pogodaka, po dva s obje strane, a oba francuska postigla je Kanor koja je i postavila konačnih 21:21.

Švedsku listu strijelaca ove je nedjelje predvodila Isabelle Gullden sa šest pogodaka, no treba spomenuti kako je tom učinku dodala i šest promašaja. Filippa Idehn upisala je 14 obrana.

Srbija - Rusija 25:29 (13:16)

Ovom podjelom bodova najviše su profitirale Ruskinje koje osim što se nalaze na prvom mjestu skupine 1 imaju i utakmicu manje u odnosu i na Francusku i na Švedsku.

Što se njihovog današnjeg dvoboja sa Srbijom tiče, kada su prednost na svoju stranu okrenule u 13. minuti preko Managarove uslijedila je oprezna igra pogodak za pogodak, no s ulaskom u 20. minuti i najbolji ruski period.

S izjednačujućih 9:9 ruske su rukometašice u svega četiri minute stigle na pet golova prednosti dok Srbija 13:16 s poluvremena može prije svega zahvaliti Lavko i Stevin koje su vezanim pogocima režirale tek drugu mini-seriju svoje momčadi u tih prvih pola sata igre.

U četvrtoj minuti drugog dijela Radosavljević je iz kontre pogodila za -2, no u idućim minutama Rusija podiže ritam te pred ulazak u zadnjih 15 minuta susreta diže svoju prednost na 24:28.

Toliku razliku Ruskinje su imale i u 56. minuti, kada je posljednjih ruski pogodak postigla Malašenko dok su Pop-Lazić i Krpež Slezak ublažile poraz na konačnih 25:29.

Posljednje spomenuta rukometašica još je jednom postigla najviše pogodaka u srpskom dresu, a sedam zgoditaka postigla je na drugoj strani i Daria Dmitrieva. Treba spomenuti još i učinak Anne Sedojkine koja je dvoboj završila s 14 obrana.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!