Rukomet

Mađarice u drami do pobjede protiv Njemačke, Nizozemke krenule pobjedom u drugi krug

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.12.2018.
Mađarice u drami do pobjede protiv Njemačke, Nizozemke krenule pobjedom u drugi krug
Foto: EPA

U skupini 2 Europskog prvenstva rukometašica pobjede su upisale Mađarska i Nizozemska. Mađarice su u završnici preokrenule rezultat protiv Njemačke, a Nizozemke su se potvrdile kvalitetnijima od Rumunjki...

Mađarska - Njemačka 26:25 (12:10)

Veliki preokret napravila je Mađarska u samoj završnici dvoboja s Njemačkom. Jedine dvije reprezentacije skupine 2 koje za sobom imaju dva odigrana dvoboja u drugoj fazi Eura nalaze se na trećem, odnosno četvrtom mjestu s četiri boda na kontu.

Što se današnjeg međusobnog okršaja tiče, već je prvih pola sata dalo naznake kako će se pitanje pobjednika riješiti na samom kraju.

Mađarske su reprezentativke dvoboj otvorile s 3:0, pa odmah potom 2:0 serijom, da bi između 18. i 22. minute Njemačka preko Smits, Stolle, Schmelzer i Grijseels stigla do 8:7 i minimalnu prednost prebacila na svoju stranu.

Tih +1 držale su Njemice do posljednjih pet minuta prvog dijela kada se prvo u listu strijelaca upisuju vezanim zgodicima Hafra i Kovacs, a odmah potom i Planeta i Szabo za 12:10 na poluvremenu.

Tri zgoditka prednosti Mađarska je u nastavku, kroz igru pogodak za pogodak, držala do 43. minute, da bi četiri minute kasnije Emily Bolk pogodila za 19:19.

No tu njemačkoj boljoj igri nije bio kraj; da u zadnjih deset minuta njena ekipa uđe s pogotkom prednost s dva se gola pobrinula Julia Behnke.

Taj vrijedan zgoditak prednosti čuvala je Njemačka sve do minutu i pol prije kraja, no nakon što je za 25:24 poentirala Xenia Smits u malo više od minute mađarska je vrsta režirala uzbudljivu završnicu i preokret vrijedan punog plijena. Za njega su se pobrinule Schatzl i Hafra.

Odlična je u ovoj pobjedi bila Viktoria Lukacs koja je s učinkom 7/7 završila susret kao stopostotna, dok je na drugoj strani devet pogodaka postigla Stolle, za što joj je trebalo 14 pokušaja.

Nizozemska - Rumunjska 29:24 (11:10)

A veliki je posao ove nedjelje, na putu prema samoj završnici Eura, napravila reprezentacija Nizozemske koja je svladala Rumunjsku, te s utakmicom manje u odnosu na Njemačku i Mađarsku izbila na prvu poziciju sa šest bodova. Dva manje ima upravo rumunjska izabrana vrsta, također s utakmicom manje.

Prvo poluvrijeme drugog današnjeg dvoboja skupine 2 i jedna i druga vrsta otvorile su 3:0 serijama za 3:3 nakon 12 minuta igre, uz podjednake napore u napadu, ali još više u obrambenoj fazi igre.

Tih izjednačenih pola sata igre i jedna i druga ekipa imale su minimalnu prednost na svojoj strani, no izuzev već spomenutog otvaranja, niti Nizozemska niti Rumunjska nisu se uspjele odvojiti na +2. Na odmor je za pogodak uspješnija otišla Nizozemska.

I upravo su Nizozemke u nastavak ušle kao preporođene, s novom snagom u svojoj igri, ali i raspoloženom Wester na vratima, a nadahnuto izdanje prvo su u 36. minuti pretvorile u 15:11 da bi susret zaključile 5:0 serijom pred ulazak u zadnju četvrtinu susreta. Pogodila je tada za visokih 21:13 Debbie Bont.

Rumunjke su preko Buceschi pokušavale spasiti stvar, koja je u od 11 pogodaka svoje vrste u posljednjih 15 minuta dvoboja postigla njih pet (osam ukupno), no na kraju su morale potpisati poraz s jednakom tolikom razlikom.

Po šest pogodaka postigle su u pobjedničkoj ekipi Abbingh i Bont, odlična je s 15 obrana bila Tess Wester, dok dio krivice za poraz u rumunjskim redovima nose Neagu (4/14) i Pintea (3/8) koji su imale najviše problema s realizacijom na ovom susretu.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!