Zimski sportovi

Medveščak u susretu punom preokreta poražen na penale u Češkoj

Branimir Korać • nedjelja, 09.12.2018.
Medveščak u susretu punom preokreta poražen na penale u Češkoj
Foto: FaH

Nakon pet utakmica bez osvojenog ijednog boda, Medveščak je barem uzeo bod. U gostima kod Znojma nakon 65 minuta igre bilo je 6:6, a domaćin je bio bolji u raspucavanju...

Ako već nisu imali razloga za zadovoljstvo konačnim rezultatom, u Medveščaku mogu biti zadovoljni borbenosti i voljnim segmentom pokazanim na ledu. Financijski problemi koji pritišću klub doveli su do toga da su praktički svi igrači na tržištu i u svakoj utakmici, između ostalog, pokazuju se potencijalnim poslodavcima.

U Češkoj su Medvjedi bili efikasni, ali i sa šupljom obranom pa je tako na isteku 60. minute rezultat bio 6:6 da bi odluka na kraju pala u raspucavanju.

Ništa nije govorilo nakon prvih 20 minuta da će Medveščak uspjeti išta izvući iz ovog dvoboja. Domaćin je vodio s 4:1, jedini pogodak za Medvjede zabio je Sebastien Sylvestre, ali u drugih 20 minuta gosti najavljuju povratak. Yann Sauve i Greg Mauldin približili su Medvjede na 4:3 i pružili im nadu uoči posljednje trećine.

Tamo se odvijala prava drama i opsada gola Medveščaka. Domaćin je krenuo golom Nemeca za 5:3, ali Medveščak uzvraća s dva brza gola u razmaku od 26 sekundi, Tomaš Kudelka i Mauldin poravnali su na 5:5 da bi za potpuni preokret zabio s igračem više David Brine.

Nakon lošeg ulasa u utakmicu, Medveščak je velikom željom došao do preokreta, ali Vainonen dvije minute prije kraja poravnava na 6:6.

U dodatnih pet minuta pogodaka nije bilo, odlučivali su penali gdje je jedini pogodio CJ Stretch i donio pobjedu Znojmu.

Naredni dani bit će vrlo važni za Medveščak, ne samo na ledu već i u uredima gdje će se voditi razgovori o budućnosti kluba.

EBEL, 27. kolo:
Znojmo - Medveščak 7:6 (6:6)

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!