Rukomet

Rokavec: "Ima još puno stvari za popraviti i morat ćemo na tome raditi, pogotovo u obrani"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.12.2018.
Rokavec: "Ima još puno stvari za popraviti i morat ćemo na tome raditi, pogotovo u obrani"

PPD Zagreb upisao je glatku pobjedu u Bukureštu protiv Steaue, a nakon susreta iz Zagrebovog tabora isticalo se kako je pobjeda najvažnija i ono što se u cijeloj priči broj. U igri ima još pomaka...

Davor Rokavec drugi put ove sezone vodio je momčad Zagreba i prvi put stigao do pobjede. U svom debiju na klupi s oslabljenim kadrom poražen je u Prešovu, ali u Bukureštu je dobro odradio posao.

"Nismo u potpunosti odradili zadatke koje smo se dogovorili, međutim bili smo bolja ekipa i odradili smo više-manje ono što je trebalo za pobjedu. Mogli smo i lakše do pobjede, ali najvažnije je da smo slavili, to je ono što se broji."

Rokavec smatra kako ima još dosta posla, ali nema i dovoljno vremena za neke značajnije zahvate u momčadi. Više će se pogreške ispravljati kroz razgovor prije puta za Ljubuški.

"Dosta smo rotirali, osjetili smo da oni padaju u ritmu. Mi smo još malo pritisnuli i gurali u leđa što nam se u konačnici i isplatilo. Zabili smo dosta lakih golova i to nam je donijelo razliku. Međutim ima još puno stvari za popraviti i morat ćemo na tome raditi, pogotovo u obrani gdje je bilo dosta problema."

"Situacija je takva kakva je, ali snaći ćemo se i odraditi što možemo. Napravit ćemo videoanalizu, više ćemo razgovarati nego trenirati i možda ćemo na taj način popraviti neke stvari. Naravno da ne možemo sada promijeniti kompletan sustav, na kraju krajeva niti ne treba ga u potpunosti mijenjati."

Josip Božić-Pavletić zadovoljan je nastupom u ovom dvoboju, no žali što Zagreb nije slavio i uvjerljivije.

"Nije bila laka utakmica, u početku smo se dosta mučili i imali puno tehničkih grešaka i isključenja, obrana nije bila kakva treba biti, ali kroz utakmicu smo se dizali i bili sve bolji i bolji te zasluženo pobijedili. Moglo je biti i uvjerljivije, ali zadovoljni smo sve u svemu."

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES, SEHA Gazprom League

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!