Košarka

Iberostar slavio kod Bonna nakon produžetaka, osam poena Buve u porazu Bešiktaša, vrlo dobar Badžim

Jan Šneler • utorak, 11.12.2018.
Iberostar slavio kod Bonna nakon produžetaka, osam poena Buve u porazu Bešiktaša, vrlo dobar Badžim
Foto: FaH

Odigrano je šest susreta 8. kola košarkaške Lige prvaka, a najuzbudljivije bilo je u Bonnu gdje je istoimeni domaćin tek nakon produžetaka izgubio od favoriziranog Tenerifea...

U skupini B, vodeći Tenerife gostovao je kod Bonna. Gosti su bili favoriti, imali sve u svojim rukama u posljednjoj četvrtini (65:75), ali se Bonn uspio vratiti i odvesti susret u neizvjesnost produžetaka. Španjolci su se ipak koncentrirali i zbili redove te su na kraju slavili s 92:99.

Najbolji je kod domaćih bio Joshua Mayo s 25 poena, dok je za goste Sebastian Saiz postigao 19 koševa.

U direktnom dvoboju najboljih momčadi skupine C uspješniji je bio grčki AEK. Na gostovanju u Jeruzalemu kod Hapoela, gosti su odličnom igrom u prvoj četvrtini došli do prednosti od sedam poena. Iako su se domaći uspjeli vratiti i odvesti susret u neizvjesnu posljednju četvrtinu, AEK je upravo tada pokazao najbolju igru i na kraju slavio sa 70:83.

Izvrstan je kod gostiju bio Malcolm Griffin s 25 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Kod Hapoela, James Feldeine ostvario je učinak od 16 koševa.

U istoj skupini, Dijon je došao do slavlja kod češkog Nymburka. Sve je bilo riješeno nakon prvog dijela kojeg su gosti dobili s 37:51. Nisu se do kraja susreta domaći uspjeli vratiti te je Dijon slavio sa 78:89. David Holston je za goste postigao 20 poena i upisao osam skokova, dok je za češki sastav Vojtech Hruban postigao 24 koševa.

Antwerp je došao do četvrte pobjede u natjecanju protiv Lietkabelisa sa 70:64. Iako su se gosti u posljednjoj četvrtini uspjeli vratiti, Antwerp je bez problema finiširao susret i upisao važnu pobjedu. Tyler Kalinoski postigao je 15 koševa za domaći sastav.

U skupini D, Bayreuth je bez većih problema svladao Bešiktaš. Domaći su imali sedam poena prednosti na poluvremenu, no Bayreuth je odigrao sjajno drugo poluvrijeme i pobijedio sa 74:90. Solidan je u dresu Bešiktaša bio Jason Rich sa 17 koševa, dok je Ivan Buva postigao osam koševa uz pet skokova. Kod gostiju, briljirao je Kassius Robertson s 31 poenom.

Strasbourg je slavio na svom terenu protiv posljednje Petrol Olimpije. Iako su gosti imali dobrih trenutaka u susretu te su uspijevali smanjiti prednost domaćih, Strasbourg je ipak bez većih problema slavio s 81:73. Mardy Collins je postigao 18 poena za domaći sastav. Luka Šamanić kod gostiju ubacio je 11 poena, a Roko Badžim 13 poena uz šest skokova i šest asistencija.

U istoj skupini, belgijski Oostende je slavio na gostovanju kod Prometheusa s 84:88 i upisao treću pobjedu. Domaćima nije pomogla niti sjajna partija Tony Meiera koji je postigao 33 poena uz šest skokova.

Liga prvaka, 8. kolo:
Bešiktaš - Bayreuth 74:90
Nymburk - Dijon 78:89
Prometheus - Oostende 84:88
Hapoel - AEK 70:83
Antwerp - Lietkabelis 70:64
Bonn - Tenerife 92:99 (nakon produžetaka)
Strasbourg - Petrol Olimpija 81:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!