Rukomet

Norvežanke iskontrirale Nizozemsku i ostale u igri, Rumunjska ostavila Španjolsku na nuli

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.12.2018.
Norvežanke iskontrirale Nizozemsku i ostale u igri, Rumunjska ostavila Španjolsku na nuli
Foto: EPA

Rukometašice Rumunjske u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Francuskoj svladale su s 27:25 reprezentaciju Španjolske, dok su Norvežanke u potpunosti razmontirale do sada vrlo dobru Nizozemsku. Skupina 2 ostaje tako otvorena do posljednjeg kola, a uoči utakmica odluke Rumunjska i Nizozemska drže dva boda više od Norveške i Njemačke...

Španjolska - Rumunjska 25:27 (12:10)

Iako današnje slavlje protiv Španjolske nije među uvjerljivijima na ovom Prvenstvu, najvažnije je za rumunjsku izabranu vrstu bilo da skupi nova dva boda i zadrži se na vrhu skupine 2.

A imale su Rumunjke neprepoznatljiv ulazak u susret pa su tako nakon prve polovice prvog dijela gubile s pet razlike, uz tek jedan postignut zgoditak, onaj Buceschi iz četvrte minute. S druge strane u istom je periodu posebno raspoložena u dresu Španjolske bila Fernandez Fraga s tri pogotka.

Na četiri gola zaostatka, pred ulazak u 18. minutu Neagu je realizirala pokušaj sa sedam metara, nekoliko minuta kasnije novim je pogotkom zaključila 3:0 seriju svoje ekipe, a do kraja prvog dijela u listu strijelaca upisala se još dva puta za konačnih 10:12 na odmoru.

I po povratku na parket Neagu je nastavila u istom ritmu pa je tako u 36. minuti Rumunjsku dovela na prag izjednačenja da bi ga potom i realizirala pet minuta kasnije.

Naredne minute pripale su na španjolskoj strani Berenguer koja je nakratko vratila prednost svojoj ekipi, dok su kod Rumunjki 4:0 seriju režirale Florica i s tri zgoditka Pintea. 13 minuta prije kraja Rumunjska je tako držala tri pogotka prednosti.

S istom se razlikom ušlo i u završnih osam minuta nakon čega je uslijedila igra pogodak za pogodak za na kraju postavljenih rumunjskih 27:25.

Neagu je u ovu pobjedu ugradila sedam pogodaka, no zasigurno neće biti zadovoljna postotkom šuta koji se zaustavio na tek 47 posto. Pintea je postigla jedan pogodak manje iz osam pokušaja dok je Dedu skupila 11 obrana.

U španjolskim redovima šest je zgoditaka postigla Gonzalez Alvarez, a po jedan manje dodale su Pena Abaurrea i Fernandez Fraga.

Nizozemska - Norveška 16:29 (7:15)

Daleko uvjerljivije bilo je norveško slavlje nad Nizozemskom koja je, posebno u prvom poluvremenu, a gledajući njezine prijašnje susrete, u potpunosti pometena. Ovim visokim slavljem Norveška je zadržala nade u prolazak u polufinale.

Iako su u konačnici imale jednu obranu više u odnosu na protivničku ekipu, rukometašice Nizozemske niti u jednom poluvremenu nisu uspjele postići dvoznamenkast broj pogodaka, a pridoda li se tome 18 izgubljenih lopti sigurno je kako će ovaj dvoboj željeti što prije zaboraviti.

Na svoj prvi zgoditak čekale su osam minuta, pogodila je tada za 1:4 Polman koja je nakratko između 15. i 17. minute povukla za smanjenje na dva razlike, ali ništa nije moglo spriječiti +8 Norveške na odmoru.

Baš kao i na startu susreta i u završnici prvog dijela Nizozemska je osam minuta bila bez vlastitog zgoditka što je bilo dovoljno da Brattset, Solberg i Jacobsen s tri zgoditka kreiraju 5:0 seriju i praktički već tada riješe pitanje pobjednika.

Konačno rješenje susreta stiglo je u 42. minuti kada je raspoložena Jacobsen iz kontranapada poentirala za 22:11, a čitavu priču su u zadnjih šest minuta zaključile, svaka s dva pogotka, Arntzen i Aune za velikih 29:16.

Norveške je napade u ovom susretu predvodila stopostotna Jacobsen s pet pogodaka, a četiri su puta precizne bile Reistad, Oftedal i Aune.

Veliki problem Nizozemske, osim osam izgubljenih lopti više u odnosu na Norvežanke bili su promašaji (14) koje je Norveška znalački kaznila brzim kontrama.

Malestein je iz osam pokušaja poentirala tek dva puta, Polman je susret završila sa 4/9 učinkom, a ništa uvjerljivije nisu bile niti Rozemalen (1/5), Amega (2/6) i Abbingh (1/4).

Što se vratarskog učinka tiče, Lunde je s 13 obrana i 56 posto uspješnosti ponijela naslov igračice susreta. Silje Solberg je tome dodala svoje dvije dok su na drugoj strani Wester i Duijndam stale na 12, odnosno četiri pročitana protivnička šuta.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!