Košarka

Benderov slab učinak za 18 minuta, Raptorsi slave i bez ozlijeđenog Leonarda, klupa Rocketsa sredila Blazerse

Branimir Korać • srijeda, 12.12.2018.
Benderov slab učinak za 18 minuta, Raptorsi slave i bez ozlijeđenog Leonarda, klupa Rocketsa sredila Blazerse
Foto: EPA

Tri susreta odigrana su noćas u NBA ligi, a od Hrvata na parketu je bio samo Dragan Bender. Učinak mu je bio skroman iako je dobio 18 minuta što je dosta s obzirom na minutažu koju ima ove sezone...

Toronto Raptorsi nanijeli su Los Angeles Clippersima najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Svladali su ih u Los Angelesu sa 123:99, odigrali su vrlo dobru utakmicu iako nije bilo ozlijeđenog Kawhija Leonarda umjesto kojeg je u startnu petorku uskočio Fred VanVleet.

Leonard je ovaj dvoboj preskočio zbog ozljede kuka koju je zaradio još u nedjelju protiv Milwaukee Bucksa, međutim Raptorsi su i bez njega izgledali jako dobro te odnijeli pobjedu. Glavninu posla odradili su starteri jedne i druge momčadi, oni iz Toronta bili su vrlo raspoloženi, a oni iz Los Angelesa upravo suprotno.

Još jednu vrlo dobru utakmicu odradio je Serge Ibaka koji je predvodio Raptorse s 25 poena i devet skokova, Kyle Lowry dodao je 21 poen, sedam asistencija i pet skokova dok je VanVleet podijelio 14 asistencija.

Kod Clippersa najučinkovitiji bili su Boban Marjanović s 18 poena i sedam skokova, Tyrone Wallace značajno je prebacio svoj prosjek upisavši 15 poena i šest asistencija dok je Mike Scott uhvatio 11 skokova.

Dragan Bender dobio je dobru minutažu na gostovanju kod Spursa, a to ove sezone znači da ili su Sunsi visoko slavili ili su visoko poraženi. Ovaj put u pitanju je bio težak poraz i to sa 111:86. Sunsi su u velikom padu i ovo im je čak deseti poraz zaredom dok je Spursima treća pobjeda u nizu i stigli su do 50-postotnog omjera.

Utakmicu karijere odigrao je Bryn Forbes koji je stigao do prvog double-double učinka u karijeri ubilježivši svoj ovosezonski rekord po broju poena te rekord karijere po broju skokova. Forbes je upisao 24 poena i 11 skokova te predvodio Spurse.

"Ovo je jako važno za mene. Cijeli život igram košarku i ostvariti nešto što još nisam, uvijek je sjajna stvar. Još bolje je što sam to napravio uz pobjedu, trebali smo ovu pobjedu još jače nego što sam ja trebao taj double-double", istaknuo je Forbes nakon sjajnog nastupa.

Osim Forbesa dobru utakmicu odigrao je i LaMarcus Aldridge s 18 poena i pet skokova dok je Jakob Poeltl uhvatio 11 skokova.

Bender je dobio 18 minuta i za to vrijeme upisao dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri) uz dva skoka i asistenciju. TJ Warren ubilježio je 23 poena i šest skokova, De'Anthony Melton 17 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Deandre Ayton 12 poena i 11 skokova.

Congrats to @spurs Coach Gregg Popovich for moving up to 4th on the ALL-TIME WINS list! #GoSpursGo pic.twitter.com/oJpODG6wW0— NBA (@NBA) December 12, 2018

Triple double Chrisa Paula i 29 poena Jamesa Hardena bili su previše za Blazerse i Rocketsi su ih svladali sa 111:104. Veliku ulogu u ovoj pobjedi imala je i klupa Rocketsa koja je odradila sjajan posao i kada bi Blazersi uzeli zamah, igrači iz drugog plana Rocketsa su ih usporavali.

Uzvratili su Rocketsi Blazersima za poraz u prvom susretu ove sezone kada je Portland bio vrlo uvjerljiv i slavio sa 104:85 u Houstonu, ovaj dvoboj bio je posve drugačiji i imao je drugačiji rasplet iako je Portland ubacio isti broj poena.

Ispustio je Portland 15 razlike u prvom poluvremenu, zatim u drugom dopustio domaćinu seriju 25:5 i nije uspio u završnici zaprijetiti.

Uz Hardenovih 29 poena, po 13 su dodali Clint Capela (sedam skokova) i Gerald Green (pet skokova) dok je Paul upisao 11 poena, 11 skokova i deset dodavanja. Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 34 poena, CJ McCollum 23, Jusuf Nurkić 15 uz deset skokova, a Al-Farouq Aminu deset uz 15 skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 111:86
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 111:104
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 99:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!