Košarka

Cedevita poražena u Rusiji, Lokomotiv Kuban ipak izvukao pobjedu

Petar Jenjić • srijeda, 12.12.2018.
Cedevita poražena u Rusiji, Lokomotiv Kuban ipak izvukao pobjedu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite upisali su poraz na gostovanju kod Lokomotiv Kubana u sklopu devetog kola Eurokupa, ruska je momčad slavila rezultatom 80:76...

Prvu priliku za osiguravanje trećeg mjesta u skupini u Eurokupu nije uspjela izboriti Cedevita koja je gostovala kod Lokomotiv Kubana. Ruska je momčad vodila kroz gotovo cijelu utakmicu, Cedevita je uspjela malo zakomplicirati završnicu, ali nije stigla i do preokreta. U konačni domaćin je stigao do pobjede sa 80:76

Prva četvrtina nije bila za pamćenje, barem što se tiče zagrebačke momčadi koja je u tom periodu ubacila tek osam poena. Međutim, niti Lokomotiv nije bio pretjerano uspješniji pa je nakon deset minuta igre imao devet koševa viška (17:8). Domaćin je u drugoj dionici održavao prednost i na poluvrijeme otišao s 11 koševa prednosti (38:27).

Iako je Lokomotiv održavao prednost i u trećoj četvrtini, a sedam minuta prije kraja imao 13 poena prednosti (67:54), Cedevita se budi u pravom trenutku te polako sustiže zaostatak. Serijom 17:6 tako je stigla na tek dva koša minusa (73:71) nešto više od dvije minute prije kraja.

U posljednjoj minuti vidjeli smo dosta slobodnih bacanja, kako s jedne, tako i s druge strane, ali kao pobjednik izašao je domaćin koji je ipak bio precizniji u tim ključnim trenucima.

Mateusz Ponitka sa 17 poena i osam skokova predvodio je Lokomotiv do pobjede, dok su po 11 koševa dodali Jamel McClean i Dorell Wright. Jacob Pullen s 21 poenom i Justin Cobbs s 20 koševa bili su najbolji kod Cedevite.

Eurokup:
Lokomotiv Kuban - Cedevita 80:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • PajoPatak13.12.2018. u 09:10
    Za autora bi bilo dobro da malo pogleda tablicu prije pisanja - Cedevita je osigurala 3. mjesto i biti će točno treća, što je jasno iz ostalih rezultata.
    PajoPatak
  • pikepiletina12.12.2018. u 23:37
    Cobbins 18 poena, 8 skokova i 2 blokade za valorizaciju 30
    pikepiletina