Košarka

Cedevita gostuje kod najbolje momčadi skupine Lokomotiv Kubana

Jan Šneler • srijeda, 12.12.2018.
Cedevita gostuje kod najbolje momčadi skupine Lokomotiv Kubana
Foto: FaH

U devetom kolu Eurokupa, košarkaše Cedevite očekuje težak ogled u Krasnodaru protiv Lokomotiv Kubana. Zbog dobrih igara u posljednje vrijeme, u Cedeviti ipak mogu biti mirniji jer pobjeda nije imperativ u današnjem susretu...

Jučerašnji susreti Eurokupa definitivno su išli na ruku Cedevite koja sama odlučuje o svojoj sudbini i praktički je osigurala treću poziciju u skupini B. Preostaje joj samo u posljednja dva kola uzeti jednu pobjedu i pozicija je sigurna. Prva prilika dolazi danas kada hrvatski prvak gostuje kod Lokomotiv Kubana.

U Krasnodaru im neće biti jednostavno jer je Lokomotiv sjajna momčad, možda i trenutno najbolja u Eurokupu. Na domaćem terenu Cedevita je doduše bila opasna i tek se slomila u posljednjim minutama kada je Lokomotiv slavio u rijetko viđenom susretu s ogromnim preokretima s 81:85. Danas nas ipak očekuje drugačiji susret. Lokomotiv će biti motiviran jer želi u direktnom okršaju s Albom Berlin doći do prvog mjesta u skupini.

Cedevita pak opušteno odlazi u Krasnodar nastojeći pružiti što bolju partiju i pripremiti se za naporni tjedan koji ih čeka. U subotu ih u Baru očekuje ogled protiv Mornara, a za šest dana na svom će terenu dočekati turski Tofaš i to je susret u kojem Cedevita mora biti najbolja. Današnji ogled dobra je prilika da se isprobaju razne opcije i da se vidi kako hrvatski prvak stoji s onim najjačima.

"Sigurno da je Kuban ekipa koja je napravljena da ove sezone osvoji Eurokup i da se plasira preko Eurokupa u Euroligu. Promijenili su trenera već ranije i imaju određenih problema. Prema tome, to nije ono što su očekivali i sigurno da će nas dočekati s velikom željom da nas pobijede. Mi moramo biti dobri. Po meni, na tragu drugog poluvremena s Olimpijom. Ako ćemo igrati kompaktno u obrani, pridržavati se nekih principa i onog što se dogovaramo, mislim da možemo igrati s njima", rekao je trener Slaven Rimac.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

Eurokup, 9. kolo:
Lokomotiv Kuban - Cedevita (18.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!