Nogomet

Kramarićeva golgeterska forma se nastavlja, luda utakmica u Amsterdamu završila remijem

Petar Jenjić • srijeda, 12.12.2018.
Kramarićeva golgeterska forma se nastavlja, luda utakmica u Amsterdamu završila remijem
Foto: EPA

Završena je grupna faza Lige prvaka, a na posljednjih šest utakmica moglo se vidjeti jako puno toga. Posebno treba izdvojiti Andreja Kramarića koji nastavlja sa sjajnom formom, međutim, njegov je Hoffenheim ipak izgubio kod Manchester Cityja i završio grupnu fazu na posljednjem mjestu. Osim Cityja, nastup u sljedećoj fazi potvrdili su: Juventus, Manchester United, Ajax, Bayern i Lyon

Skupina E

Ajax - Bayern 3:3 (Tadić 62., 82., Tagliafico 90+5/ Lewandowski 13., 87., Coman 90.)

Luda utakmica bila je ona u Amsterdamu gdje su borbu za prvo mjesto vodili Ajax i Bayern. Dvoboj sa šest golova i dva crvena kartona završio je rezultatom 3:3 što je značilo kako će kao prvi u sljedeću fazu ići momčad Nike Kovača s 14 bodova. U Europskoj ligi igrat će Benfica.

Remi u večerašnjoj utakmici značio je da je Bayern po prvi puta u posljednjih deset godina grupnu fazu Lige prvaka uspio zaključiti bez poraza.

Igrala se 13. minuta kada je Bayern stigao do vodstva, Serge Gnabry proigrao je Roberta Lewandowskog u kaznenom prostoru, a Poljak lakoćom poentirao za 1:0.

Sjajna kombinacija urodila je plodom u 61. minuti kada je Ajax stigao do poravnanja. U ulozi asistenta našao se Donny van de Beek koji je na drugoj stativi pronašao Dušana Tadića, a srpski nogometaš iz blizine nije imao težak zadatak.

Onda su u razmaku od sedam minuta obje momčadi ostale s igračem manje. Prvo je isključen Ajaxov Maximilian Wober, da bi na drugoj strani crveni karton zaradio Thomas Muller nakon jako grubog starta.

Preokret Ajaxa stigao je u 82. minuti, ponovno je pogodio Tadić, a ovoga puta iz kaznenog udarca. Samo pet minuta kasnije ista situacija i na drugoj strani. Najstrožu kaznu tako je dobio Bayern koji ju nije propustio iskoristiti. Po drugi puta na susretu pogodio je Lewandowski.

Loše je stajala obrana domaće momčadi u završnici susreta što ju je koštalo još jednog primljenog gola. Sjajno je za, činilo se, pobjedu Bavaraca zabio Kingsley Coman. Kakve bi to završne minute bile da se Ajax još jednom nije vratio u utakmicu, u petoj minuti sudačke nadoknade zabio Nicolas Tagliafico.

Benfica - AEK 1:0 (Grimaldo 88.)

Benfica je grupnu fazu zaključila minimalnom pobjedom protiv AEK-a i tako ga ostavila na dnu grupe bez boda. Jedini strijelac bio je Alex Grimaldo u 88. minuti.

Marko Livaja bio je izvan kadra zbog crvenog kartona, dok Filip Krovinović nije nastupio za Benficu.

Skupina F

Šahtar - Lyon 1:1 (Moraes 22., Fekir 65.)

U izravnoj borbi za drugo mjesto Šahtaru je trebala pobjeda protiv Lyona, međutim, ukrajinska momčad nije u tome uspjela. Lyon je uspio izvući bod i s ukupno osam proći u sljedeću fazu. Šahtar se tako mora zadovoljiti Europskom ligom, dok je svoju europsku avanturu zaključio Hoffenheim koji je izgubio kod Manchester Cityja.

Domaćin je poveo nakon 22 minute igre kada je Ismaily lijepo proigrao Juniora Moraesa na deset metara, a ovaj lakoćom pogodio suprotni kut Lyonova gola.

Sve do 65. minute rezultat se nije mijenjao, a tada je Memphis Depay proigrao Nabila Fekira koji je krasno pogodio pod samu gredu.

Manchester City - Hoffenheim 2:1 (Sane 45+1, 61. / Kramarić 16.)

Kada bi brojali nastupe i za reprezentaciju i za klub, Andrej Kramarić stigao je do brojke od devet uzastopnih utakmica s barem jednim postignutim golom. Deveta je stigla večeras na Etihadu, međutim, to nije pomoglo njegovom Hoffenheimu koji je izgubio 2:1 od Manchester Cityja.

Njemačka je momčad povela u 16. minuti iz kaznenog udarca. Odgovornost je preuzeo Andrej Kramarić koji je vratara poslao u jednu stranu, a loptu u drugu.

I onda u posljednjim sekundama prvog poluvremena domaćin je izjednačio - i to na kakav način. Dobio je City slobodan udarac na više od dvadeset metara od gola, loptu je uzeo Leroy Sane i krasno pospremio u gol.

U samo nekoliko poteza, nakon nešto više od sat vremena igre, Građani su potpuno okrenuli utakmicu. Odigrali su jako dobru polukontru, Raheem Sterling proigrao je Sanea koji se po drugi puta upisuje u strijelce.

Rezultat se do kraja nije promijenio, a Kramarić je odigrao svih 90 minuta.

Skupina H

Valencia - Manchester United 2:1 (Carlos Soler 17., Jones ag 47. / Rashford 87.)

Crveni vragovi nisu uspjeli iskoristiti poraz Juventusa na gostovanju kod Young Boysa i grupnu fazu zaključiti na prvom mjestu. Mourinhova momčad izgubila je na gostovanju kod Valencije s 2:1 i tako ostala druga s deset osvojenih bodova. S nova tri boda Šišmiši su samo potvrdili nastup u Europskoj ligi.

Povela je španjolska momčad u 17. minuti. Nakon što Phil Jones nije uspio najbolje otkloniti opasnost, do lopte je došao Carlos Solero koji matira Davida de Geu.

Nevjerojatna pogreška dogodila se u 47. minuti u obrani Manchestera, a ponovno je Jones "igrao" za Valenciju. Ovoga puta nije bio asistent, već je sam pospremio loptu u vlastitu mrežu nakon što nije vidio da mu de Gea ide u susret. To je prvi autogol Manchester Uniteda u Ligi prvaka još od studenog 2011. godine kada je upravo Jones bio "junak".

Do kraja utakmice gosti su uspjeli tek ublažiti poraz, strijelac je bio Marcus Rashford.

Young Boys - Juventus 2:1 (Hoarau 30. 68. / Dybala 80.)

Nakon točno 30. minuta igre u Baselu domaćin je stigao do vodstva iz najstrože kazne. Strijelac je bio Guillaume Hoarau. Isti je igrač poentirao u 68. minuti nakon dobro istrčane polukontre i udarca s ruba kaznenog prostora.

Juventus se nije predavao, Cristiano Ronaldo u 80. minuti odigrao je povratnu loptu za Paula Dybalu koji je krasno pogodio za 2:1.

Vrijedi izdvojiti kako je ulogu kapetana ponovno dobio Mario Mandžukić koji je za Staru damu odigrao cijelu utakmicu.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Ajax3:3Bayern
Benfica1:0AEK Atena
1Bayern 615:5+1014
2Ajax 611:5+612
3Benfica 66:11-57
4AEK Atena 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!