Zimski sportovi

Prilika za Hrvate: Čelnici EBEL-a i 11 klubova dali Medvjedima zeleno svjetlo za popunjavanje rostera

Branimir Korać • srijeda, 12.12.2018.
Prilika za Hrvate: Čelnici EBEL-a i 11 klubova dali Medvjedima zeleno svjetlo za popunjavanje rostera
Foto: Kristijan Komarica

EBEL je potvrdio kako je postignut dogovor čelništva lige i preostalih 11 klubova prema kojem bi se Medveščaku dozvolile određene promjene u rosteru čime bi Medvjedi uspjeli nastaviti sezonu...

S obzirom na sve probleme koji su se pojavili, Medveščaku je opasno prijetio prerani završetak sezone u EBEL-u. Financijski problemi doveli su do toga da je dio igrača već napustio klub, dio ih je na izlaznim vratima i vrlo je upitno s kakvim bi rosterom Medvjedi mogli nastaviti sezonu kao i bi li imali uopće dovoljno igrača.

Čelnici EBEL-a stoga su odlučili kako je Medveščaku dozvoljeno "pokrpati" roster, ali isključivo s igračima koji posjeduju hrvatsku putovnicu. S tim se složilo i svih 11 klubova te nema prepreka u uvođenju dijela domaćih igrača iz druge momčadi.

Sve se to dogodilo nakon što je klub ušao u financijske probleme zbog povlačenja sponzora čime je dio sredstava ostao nedostupan i bilo je jasno kako će dio igrača napustiti klub.

Otkako se problem pojavio, čelnici Medveščaka i lige bili su konstantno u kontaktu, tražilo se najbolje rješenje i postignut je dogovor koji zadovoljava sve strane. Tako će dio hrvatskih igrača dobiti priliku zaigrati na višoj razini, dio ih se vraća u EBEL na taj način, a dio će debitirati.

Neki će dobiti priliku već u petak 14. prosinca kada Medveščak na svom ledu dočekuje Znojmo. bit će to i debi na klupi za trenera Daniela Kolomba koji je zamijenio Aarona Foxa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!