Košarka

Crvena zvezda pregazila Bresciju, Monaco potvrdio prvo mjesto

Jan Šneler • srijeda, 12.12.2018.
Crvena zvezda pregazila Bresciju, Monaco potvrdio prvo mjesto

Odigrani su preostali susreti 9. kola Eurokupa, a sudeći po rezultatima, odluka o prolazu u Top 16 past će tek u posljednjem kolu...

U skupini A Monaco je svladao Galatasaray rezultatom 76:71. Domaći sastav ovom pobjedom potvrdio je prvo mjesto u skupini, dok je Galatasaray na pragu ispadanja i trenutno drži posljednju poziciju. Utakmica je bila prilično izjednačena do treće četvrtine koju je Monaco dobio s 24:9 i prelomio susret. Iako su se domaći opustili pred sam kraj, gosti nisu imali snage za potpuni preokret.

U domaćem sastavu, Elmedin Kikanović i Ian Hummer postigli su po 14 koševa, dok su u gostujućem sastavu Tai Webster i Aaron Harrison postigli po 18 poena.

Crvena Zvezda nije imala nikakvih problema protiv Brescije u istoj skupini. Sva napetost bila je riješena u drugoj četvrtini koju su domaći dobili s 34:8. Do kraja susreta, gosti su uspjeli smanjiti zaostatak, no on je i dalje ostao na ogromnih 36 poena. Zvezda je slavila sa 103:67. Većina domaćih košarkaša odigrala je petnaestak minuta, a najbolji je bio Joe Ragland sa 16 koševa i 10 asistencija. Kod gostiju, Bryon Allen postigao je 17 poena.

Turk Telekom je pobjedom protiv Trenta napravio veliki korak prema TOP-u 16. Iako su u prvom dijelu gosti bili bolji, u nastavku susreta domaći sastav radi preokret i odličnom završnicom dolazi do slavlja s 84:77.

Najbolji je kod domaćih bio Sylven Landesberg s 24 poena, dok je su za goste Devyn Marble i Davide Pascolo postigli po 18 koševa.

U direktnom dvoboju za prvo mjesto u skupini D, Uniks je na svom terenu svladao Unicaju. Gosti su bili bolji u prvom dijelu, vodili na poluvremenu sa šest poena, no Uniks je uspio preokrenuti rezultat i na kraju u mirnoj završnici slaviti s 87:84.

Najbolji je kod domaćih Errick McCollum koji je postigao 21 poen i tome dodao šest skokova. U momčadi Unicaje, Giorgi Shermadini zabio je 22 poena i upisao sedam skokova.

Dodajmo kako je u istoj skupini Frankfurt bez većih problema svladao crnogorski Mornar. Ukupan rezultat 87:83 ne pokazuje u potpunosti bolju igru gostujuće momčadi koju je predvodio Erik Murphy s 19 poena.

Eurokup, 9. kolo:
Unics Kazan - Unicaja 87:84
Turk Telekom - Trento 84:77
Crvena Zvezda - Brescia 103:67
Mornar - Frankfurt 83:87
Monaco - Galatasaray 76:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!