Nogomet

Olympiakos slavio sa željenom razlikom i izbacio Milan, Leipzig ostao bez prolaska dalje

Petar Jenjić • četvrtak, 13.12.2018.
Olympiakos slavio sa željenom razlikom i izbacio Milan, Leipzig ostao bez prolaska dalje
Foto: EPA

Zaključeno je natjecanje po skupinama Europske lige. U preostalim skupinama znali smo većinu momčadi koja će ići dalje, dok u onima u kojima nismo, mogli smo vidjeti pravu dramu. Olympiakos je slavio sa željenih dva razlike protiv Milana te prošao dalje, dok je Rosenborg u gostima kod Leipziga ostao 1:1 te tako izbacio njemačku momčad...

Skupina A

Bilo je jasno da će u sljedeću fazu ići Bayer i Zürich, ali uoči posljednjeg kola nije se znalo tko će biti prvi, a tko drugi. U konačnici vodeću je poziciju obranio Bayer koji je uvjerljivo slavio u gostima kod AEK Larnace, dok su Švicarci remizirali kod Ludogoreca.

AEK Larnaca - Bayer 1:5

U razmaku od 26. do 28. minute vidjeli smo dva pogotka, po jedan sa svake strane. Poveo je domaćin pogotkom Davida Catale, da bi na drugoj strani uzvratio Dominik Kohr. U završnici poluvremena njemačka je momčad stigla do preokreta, iz penala je poentirao Lucas Alario.

Pobjedu je u drugom poluvremenu Bayer potvrdio s nova tri golovima koja su postigli Dominik Kohr, Paulinho i po drugi puta Lucas Alario.

Ludogorec - Zürich 1:1

Poveo je Zürich u 22. minuti, iz slobodnog udarca ubacio je Benjamin Kololli, a glavom loptu skrenuo Stehen Odey. Do izjednačenja Ludogorec je stigao u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je pogrešku u gostujućoj obrani iskoristio Jakub Swiweczok.

Skupina B

U skupini B bilo je jasno da će Salzburg ići dalje s prvog mjesta, a u posljednjem je kolu stigao i do šeste pobjede. Austrijska je momčad slavila s 2:1 u gostima kod Celtica koji se, zbog takvog razvoja situacije, nadao kako će Rosenborg uspjeti izvući bod u gostima kod Leipziga.

Norveška momčad u tome je uspjela, a pogodak za osvajanje boda postigao je Tore Reginiussen u 86. minuti, nakon što je domaćin vodio od 47. minute pogotkom Matheusa Cunhe.

S utakmice Celtic - Salzburg potrebno je još izdvojiti kako je u dresu domaćina cijelu utakmicu odigrao Filip Benković, dok kod gostiju Marin Pongračić nije nastupio.

Skupina C

Ovdje je situacija bila i više nego jasna uoči posljednjeg kola, Zenit je išao dalje kao prvi, a praška Slavia kao druga. Češka momčad večeras je svladala Zenit na domaćem terenu pogocima Jaromira Zmrhala i Miroslava Stocha.

U drugoj utakmici skupine Bordeaux se pobjedom oprostio od natjecanja, francuska je momčad slavila u gostima kod Kopenhagena pogotkom Jimmyja Brianda iz 73. minute.

Skupina D

U drugoj utakmici Dinamove skupine Trnava je pobjedom zaključila natjecanje u Europskoj ligi. Na domaćem je terenu pogotkom Kubilay Yilmaz iz 41. minute svladala Fenerbahče.

Skupina E

U skupini E ostalo je samo pitanje hoće li Arsenal ili Sporting ići dalje s prvog mjesta. Pobjedom protiv Qarabaga Topnici su potvrdili prvu poziciju, a Sportingu zbog toga nije pomogla niti rutinsko slavlje protiv Vorskle od 3:0. Strijelci za portugalsku momčad bili su Fredy Montero i Miguel Mariz Luis, dok je autogol postigao gostujući igrač Ardin Dallku.

Arsenal - Qarabag

Igrala se 18. minuta kada su Topnici stigli do vodstva, Mesut Özil proigrao je u kaznenom prostoru Alexandrea Lacazettea koji je udarcem iskosa pogodio suprotni kut.

Rezultat se u Londonu do kraja utakmice nije promijenio. U dresu Qarabaga Filip Ozobić ušao je u igru u 85. minuti.

Skupina F

Najnapetije bilo je u skupini F u kojoj je Olympiakos kao domaćin morao pobijediti Milan s dva ili više razlike, ovisno o tome koliko talijanska momčad postigne golova. U vrlo neizvjesne završnice Grci su uspjeli doći do željenih 3:1 te tako s drugog mjesta ići u sljedeću fazu.

Dodajmo kako će dalje s prve pozicije ići Real Betis koji je odigrao bez golova protiv Dudelangea.

Olympiakos - Milan 3:1

Olympiakos je bio na dobrom putu do dolaska do drugog mjesta. U vodstvo je došao u 60. minuti utakmice kada je glavom poentirao Pape Abou Cisse nakon lijepe akcije poslije kornera.

Točno deset minuta kasnije grčka je momčad došla na željena dva gola prednosti, loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Cristian Zapata. Međutim, već dvije minute kasnije Milan je odgovorio, a tragičar se pretvorio u junaka kada je nakon ubačaja iz kornera poslao loptu preko gol linije.

Nije to nimalo pokolebalo domaćina koji je u 81. minuti dobio penal kojeg je sigurno realizirao Konstantinos Fortounis.

Alen Halilović ušao je u igru za goste u 85. minuti.

Momčadi koje su izborile prolazak u šesnaestinu finala EL: Villarreal, Rapid Beč, Eintracht Frankfurt, Lazio, Genk, Malmo, Sevilla, Krasnodar, Dinamo Kijev, Rennes, Chelsea, BATE Borisov, Bayer Leverkusen, Zürich, Salzburg, Celtic, Zenit, Slavia Prag, Dinamo, Fenerbahče, Arsenal, Sporting, Betis, Olympiakos

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

AEK Larnaca1:5Bayer Leverkusen
Ludogorec Razgrad1:1Zürich
1Bayer Leverkusen 616:9+713
2Zürich 67:6+110
3AEK Larnaca 66:12-65
4Ludogorec Razgrad 65:7-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!