Košarka

Čudesni James Harden uništio Lakerse, Dončić i društvo pali kod Bendera

Branimir Korać • petak, 14.12.2018.
Čudesni James Harden uništio Lakerse, Dončić i društvo pali kod Bendera
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila samo četiri susreta, a pobjede su pripale domaćinima. U najzanimjivijem susretu večeri Houston Rocketsi nošeni sjajnim Jamesom Hardenom svladali su Los Angeles Lakerse...

Protekla večer i najavljena je kao dvoboj između dvojice jakih pretendenata na titulu MVP-a sezone, James Harden s Rocketsima je ugostio LeBrona Jamesa i Lakerse. Rocketsi su odnijeli pobjedu 126:111, no susret će ostati u sjećanju po fantastičnom nastupu Jamesa, ali Hardena.

50 poena, deset skokova i 11 asistencija, učinak je Hardena u ovom susretu, plus 11 poena u ključnoj seriji u posljednjoj dionici koja je prelomila dvoboja. LeBron i suigrači nisu našli rješenje za Hardena koji ih je doslovno uništio.

Hardenu je ovo 37. triple-double u karijeri i jedan od onih koji će mu zauvijek ostati u sjećanju. LeBron je ostao kratak, ostao je na 29 poena i pet skokova, predvodio je Lakerse, ali nije im i donio pobjedu.

Ivica Zubac još jednom je ostao bez minutaže.

Phoenix Sunsi svladali su neočekivano Dallas Maverickse s 99:89. Dončić, Nowitzki i društvo doputovali su kao prilični favoriti, ali napad im nije funkcionirao.

Sunsi su igrali agresivnije, više željeli pobjedu, više se borili i drugi put ove sezone svladali Dallas. Na otvaranju sezone bili su bolji 121:100, a sada su potvrdili kako im Mavsi leže i drugi put ih svladali.

Dirk Nowitzki ovosezonski debi upisao je u završnici prve dionice kada je ušao na parket, zaigrao je tek šest minuta i nije se proslavio, ali niti ostali igrači Dallasa nisu briljirali. Nowitzki je postao prvi igrač u povijesti koji je upisao 21 sezonu s jednom momčadi.

U večeri u kojoj su Mavericksi šutirali 40 posto iz igre i samo 15 posto za tricu, Harrison Barnes ubacio je 15 poena, a DeAndre Jordan 14 poena uz 15 skokova. Sunsi su imali vrlo raspoloženog TJ-a Warrena s 30 poena, a Jamal Crawford s klupe je dodao 17 poena.

Kao i Ivica Zubac, niti Dragan Bender nije u rotaciji. Luka Dončić zastao je na 13 poena i šest asistencija.

San Antonio Spursi pregazili su Clipperse sa 125:87. Ovo je Spursima najuvjerljivija pobjeda ove sezone i dobro im je došla nakon onog čudnog razdoblja u kojima su visoko poraženi. Sada su upisali četvrtu pobjedu zaredom i polako dižu formu.

LaMarcus Aldridge odigrao je iznimno dobru utakmicu i ubacio 27 poena uz šut iz igre 12/14, pratio ga je Rudy Gay s 21 poenom i također samo dva promašaja, a na drugoj strani Tobias Harris bio je na 17 poena.

Jabari Parker ispao je iz ozbiljne rotacije kod Bullsa koji imaju veliki problem. Situacija u svlačionici nije dobra, igrači su se već pobunili na način rada Jima Boylena koji ih je uništio na nekoliko trenera, a u Mexico Cityju poraženi su od Magica.

Bullsi su među najlošijim momčadima lige s omjerom 6-23 i iako tvrde da idu u dobrom smjeru, to se ne čini tako. "Na dobrom smo putu, upisali smo novi poraz, ali smo na dobrom putu", smatra Justin Holiday koji je ubacio 18 poena i pratio Zacha LaVinea koji je stao na 23 poena.

Nikola Vučević dominirao je susretom s 26 poena i deset skokova, a 15 poena dodao je DJ Augustin.

NBA:
Houston Rockets - LA Lakers 126:111
San Antonio Spurs - LA Clippers 125:87
Orlando Magic - Chicago Bulls 97:91
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 99:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich14.12.2018. u 13:41
    ne prosipaj se
    Dinko Bilich
  • Obrisan korisnik14.12.2018. u 13:12
    pa jel itko drugi šutirao osim Hardena?
    Obrisan korisnik
  • Josippo14.12.2018. u 09:41
    Sa 50 posto uspješnog šuta i nije čudesno dati 50 koševa, bilo bi čudesno loše da je dao manje kad je već toliko šuteva izpalio.
    Josippo