Rukomet

Hrvatska u drugom "potu" za subotnji ždrijeb kvalifikacija za SP rukometašica

Mihaela Bradovski • petak, 14.12.2018.
Hrvatska u drugom "potu" za subotnji ždrijeb kvalifikacija za SP rukometašica
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice u subotu će saznati protivnice u play-offu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine u Japanu...

Krovna europska rukometna organizacija rasporedila je reprezentacije u dva "pota" uoči subotnjeg ždrijeba doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Hrvatska se nalazu u drugom "potu" među reprezentacijama koje nisu nositelji pa tako neće moći igrati protiv Austrije, Češke, Poljske, Bjelorusije, Islanda, Makedonije, Švicarske i Slovačke.

Potencijalne protivnice su redom nositeljice iz prvog "pota" i to Danska, Španjolska, Njemačka, Mađarska, Crna Gora, Norveška, Slovenija, Srbija i Švedska.

U play-off prošle su reprezentacije koje su se kvalificirale na Europsko prvenstvo plus Austrija koja je bila najbolja trećeplasirana u kvalifikacijama za EHF Euro.

Ždrijeb play-offa na rasporedu je u subotu od 16:30 sati. Prve utakmice bit će odigrane između 31. svibnja i 2. lipnja, a uzvrati između 4. i 6. lipnja.

Svjetsko prvenstvo održat će se u Japanu od 30. studenog do 15. prosinca. Polufinalistice s Europskog prvenstva, Rusija, Rumunjska, Francuska i Nizozemska osigurale su izravan plasman u Japan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!