Košarka

Xavi Pascual dobio otkaz, legendarni sveučilišni trener dolazi na klupu Panathinaikosa

Branimir Korać • četvrtak, 20.12.2018.
Xavi Pascual dobio otkaz, legendarni sveučilišni trener dolazi na klupu Panathinaikosa
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Panathinaikosa vrlo brzo dobit će novog trenera. Otkaz je uručen Xaviju Pascualu, a njega bi trebao zamijeniti, prema vijestima iz SAD-a, legendarni sveučilišni trener Rick Pitino...

Panathinaikos igra ispod očekivanja ove sezone i to je poslom platio trener Xavi Pascual. Pascualu je uručen otkaz nakon što je momčad preuzeo u sezoni 2016/2017 naslijedivši Argyrisa Pedoulakisa.

S Panathinikosom u zadnje dvije sezone nije uspio doći do Final Foura Eurolige, gubio je od prvaka Fenerbahčea i Reala u četvrtfinalu, ali je zato osvajao naslov prvaka Grčke što mu je donijelo i titulu najboljeg trenera grčkog prvenstva 2017. i 2018. godine.

Pascual ostavlja Panathinaikos u teškoj situaciji u Euroligi s omjerom 6-7, a u grčkom prvenstvu zasad je stopostotan s omjerom 8-0.

Kako tvrdi ESPN klupu Panathinaikosa preuzet će Rick Pitino, član Naismithove Kuće slavnih, legendarni sveučilišni trener koji je odrađivao sjajan posao s Kentuckyjem i Louisvilleom, ali je i u NBA ligi vodio Knickse i Celticse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!