Nogomet

Započinje peto izdanje Zagreb Winter Cupa, regionalna futsal elita ponovno na okupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 21.12.2018.
Započinje peto izdanje Zagreb Winter Cupa, regionalna futsal elita ponovno na okupu

Peto izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa je pred vratima. Radi se o najjačem ženskom seniorskom futsal tuniru te najmasovnijem u mlađim muškim kategorijama do 17, 19 i 21 godine starosti. Ove godine turnir je okupio preko 90 ekipa u svim kategorijama, a iz organizacijskog odbora najavili su i mnogobrojne novosti.

''Od ove sezone ženski turnir nosi novi naziv - HEP ženski futsal turnir. Zahvaljujemo novom sponzoru koji je prepoznao naš turnir kao nositelja kvalitete u ženskom futsalu. Zagreb Winter Cup je ove godine ponovno najjači ženski turnir u regiji. Imamo 16 ekipa, dolaze nam ponovno prvakinje Slovenije na turnir, cijela ženska futsal reprezentacija Srbije te sve nositeljice kvalitete iz prvenstva Hrvatske u futsalu. Sve navedeno je i ove godine veliki podstreh za turnir'', izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora MC Plus Zagreb Winter Cupa.

Kod turnira za mlađe muške kategorije do izražaja je ponovno došla izrazito velika brojka prijavljenih momčadi, a posebnu draž natjecanju dat će sastavi iz Slovenije koji su se prijavili. Treba naglasiti kako se na turnir prijavila i nekolicina hrvatskih malonogometnih reprezentativaca čiji nastup svi željno očekuju.

A da je ovaj turnir značajan za razvoj cjelokupnog ženskog futsala u Hrvatskoj naglasile su Ana Dujmović iz malonogometnog kluba MC Plus, te Perica Cicijelj, kapetanica malonogometnog kluba Meteora Futsal.

''Svake godine je turnir sve jači i nema konkurenciju na ovim prostorima. Djevojke sve više treniraju kako bi spremne dočekale nadmetanje s protivnicama. Nekada se moglo otprilike znati tko će osvojiti turnir, a sada u završnici doslovno nema favorita, može svatko pobijediti. Za razvoj ženskog futsala to puno znači'', rekla je Dujmović.

''Očekivanja su kao i uvijek velika. Mi smo klub koji ima stvarno dobre igračice i smatramo da smo uz MC Plus i SC Flegar jedan od favorita na ovome turniru. Za mene, kao i općenito za cure u futsalu, ovaj turnir ima poseban značaj. On je bio početak razvoja ženskog futsala i zahvaljujući Zagreb Winter Cupu ovaj sport se pokrenuo. Uvijek nam je drago što se ovakav turnir iz godine u godinu vraća u sve jačem izdanju'', nadovezala se Cicijelj.

Ove godine turnir je po prvi puta prepoznala i Gradska skupština koja je turniru dodijelila 5.000 kuna, ali Grad Zagreb i dalje ignorira Zagreb Winter Cup.

''Ovo je prvi put da smo dobili podršku od ikakvih gradskih struktura. Radi se o malom iznosu, ali i to je početak. Nažalost, Grad Zagreb nas je ponovno srušio na natječaju za mlade u sportu. Po njihovim riječima nismo dovoljno kvalitetan projekt, dok na istom natječaju prolaze turniri koji dobivaju visoka financijska sredstva, a bazirani su isključivo na seniore. Nadodao bih kako jedan gradski malonogometni turnir redovno izdvaja značajna sredstva za ženski turnir koji su počeli tek nedavno organizirati. Grad im daje preko 50 tisuća kuna samo za nagrade za djevojke, a mnogo sam puta istaknuo da djevojke ne igraju nogomet zbog novca, nego iz ljubavi i taj turnir nikad nije uspio skupiti kvalitetu niti broj ekipa kao Zagreb Winter Cup'', razočarano je ustvrdio Prga.

Jedna od novosti je da je od ove godine turnir ušao pod okrilje ISF-a, Svjetske malonogometne federacije. Turnir traje do 13. siječnja, a većina utakmica odigrat će se u Nogometnom centru Šalata, a četvrtfinalne, polufinalne i finalne susrete moći ćete pratiti u Sportskoj dvorani u Novome Jelkovcu uz izravan prijenos na Sportskoj Televiziji.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!