Nogomet

Bišćan za Sportnet: "Prednost Dinama je ogromnih 12 bodova, ali najvažnije je da se koncentriramo na sebe"

Branimir Korać • nedjelja, 23.12.2018.
Bišćan za Sportnet: "Prednost Dinama je ogromnih 12 bodova, ali najvažnije je da se koncentriramo na sebe"
Foto: FaH

Otkako je preuzeo klupu Rijeke, Igor Bišćan ne zna za poraz i nastavio je samo s odličnim poslom koji je radio i u Rudešu i Olimpiji. U razgovoru za Sportnet ističe kako će biti najvažnije koncentrirati se na sebe i svoje nastupe, a onda vidjeti što će to rezultatski donijeti...

Rijeka je na odličan način završila sezonu, nakon problema s kojima se suočavala u prvoj četvrtini prvenstva, došlo je do promjene trenera i Matjaža Keka zamijenio je Igor Bišćan.

Bišćan je vrlo brzo okrenuo rezultatski učinak u pozitivan smjer, Rijeka je bilježila pobjede i može biti zadovoljna krajem kalendarske godine. Nalazi se na trećem mjestu na ljestvici, s bodom manje od Osijeka i 12 bodova iza Dinama, ali ima utakmicu manje koju će odraditi uoči početka drugog dijela sezone.

Bišćanova trenerska karijera ide idealnim smjerom. Rudeš je uveo u HT Prvu ligu, s Olimpijom je osvojio naslov prvaka, a odlično je startao i u Rijeci.

"Nema tu neke posebne tajne. Nešto znanja, puno rada i malo sreće bez koje se ne može. Zasad stvarno sve ide odlično", kaže Bišćan.

Bišćan je naslijedio Matjaža Keka kada je momčad bila u teškom psihološkom stanju i trebalo je vrlo brzo probuditi momčad i početi ostvarivati rezultate.

"Nije bilo jednostavno jer je moj prethodnik bio i dugo u klubu te ostavio velik trag, ali momčad je od prvog dana odlično reagirala i iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu igrači su bili sve bolji što je vratilo samopouzdanje i dobru atmosferu. To je možda i najvažnija stvar za jednu ekipu."

Bišćan ističe kako je zadovoljan trenutnim kadrom i da je u mogućnosti, ne bi ništa mijenjao. Na proljeće ga očekuje pokušaj hvatanja Dinama koji trenutno ima veliku prednost.

"Najvažnije je da smo koncentrirani na sebe. U ovom trenutku je prednost Dinama ogromnih 12 bodova što će biti teško dostižno zbog toga što sam siguran da neće izgubiti previše utakmica do kraja sezone. Najvažnije je da se koncentriramo na sebe, pokušamo svaku utakmicu odraditi najbolje što možemo pa ćemo vidjeti na koju poziciju će nas to na kraju dovesti."

Zbog loših vremenskih uvjeta i snijega dvoboj posljednjeg kola prvog dijela sezone protiv slaven Belupa je odgođen, koliko to može poremetiti pripreme za nastavak sezone?

"Ne previše. Bit će potrebno napraviti manje preinake da bi bili spremni za prvu utakmicu 30. siječnja, ali neće nas to posebno poremetiti."

Plan priprema je već poznat, a Riječani kreću odmah na startu nove godine.

"Počinjemo 3. siječnja. 10. siječnja putujemo za Portugal gdje ćemo boraviti deset dana. Nakon toga nam još ostaje nekih tjedan dana da se spremimo za prvu utakmicu. Protivnici se uglavnom znaju. To će biti momčadi iz Bundeslige, kineske prve lige, Slovenije... Radit će se na uobičajenim stvarima, a to su uigravanje kroz utakmice i dizanje fizičkih sposobnosti kroz treninge."

Kraće vrijeme bili ste van hrvatskog nogometa, u kakvom je stanju hrvatska liga danas, jeste li zadovoljni kvalitetom?

"Liga je dobra. Kvaliteta nogometa je na visokom nivou čemu su doprinijeli i novi tereni. Činjenica da igrači iz naše lige redovito odlaze u ozbiljne europske klubove najbolje govori tome u prilog."

Dinamo je napravio lijep iskorak u Europi, ostaje dojam da Riječanima ne nedostaje puno za nešto slično.

"Dinamo je konačno tamo gdje mu je odavno bilo mjesto na čemu im treba čestitati. Rijeka definitivno spada u europsko društvo i svi u klubu rade na tome da tamo i budemo."

U Kupu je Rijeka imala sreće sa ždrijebom i izbjegla je Osijek i Dinamo.

"Inter pored Osijeka i Dinama svakako nije loš ždrijeb, ali na svom terenu će sigurno biti opasan protivnik."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!