Zimski sportovi

Medveščak teško stradao i protiv Bolzana, pad stigao u zadnjih 20 minuta

Branimir Korać • nedjelja, 23.12.2018.
Medveščak teško stradao i protiv Bolzana, pad stigao u zadnjih 20 minuta
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka upisali su još jedan poraz u EBEL-u i to ponovno vrlo uvjerljiv. Aktualni prvak Bolzano slavio je u Ledenoj sa 7:1...

Još jedan poraz koji je unaprijed ukalkuliran stigao je protiv Bolzana koji je u Ledenoj svladao Medveščaka sa 7:1. Postignut pogodak puno je značio Medvjedima, u tom trenutku poravnali su na 1:1, ali u zadnjih 20 minuta jednostavno su ostali bez snage i otišli u visok poraz.

Bolzano je apsolutno dominirao na ledu zagrebačkog Doma sportova, igralo se uglavnom u trećini Medveščaka, a sjajno je branio Vilim Rosandić koji je spašavao Medveščak od teškog potopa već u ranoj fazi.

Upravo to prijetilo je od samog početka. Već nakon 25 sekundi igre Bolzano je stigao do vodstva, praktički iz prvog pokušaja prema golu Medvjeda poslali su gosti pak u mrežu. I narednih pet minuta predstavljali su teško iskušenje za Medveščak, Rosandić je bio kao na streljani, no rezultat se nije mijenjao.

Dugo je na semaforu stajalo tih 1:0 za goste, a onda je u 37. minuti s igračem više Igor Jačmenjak poslao pak u mrežu za veliko slavlje i poravnanje na 1:1. No samo 30-ak sekundi kasnije Bolzano vraća vodstvo na svoju stranu i preko Mackenzieja ponovno vodi.

Kako je susret odmicao, tako su i medvjedi sve više padali te su u zadnjih 20 minuta očekivano ostali bez energije i otišli u visok poraz.

Redom su zabijali Schweitzer, Bernard, Miceli, Findray i Deluca za konačnih 7:1.

Sljedeći protivnik Medveščaka bit će pretposljednji Villach kod kojeg Medvjedi gostuju 26. prosinca.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!