Nogomet

Rendulić za Sportnet: "Prognoze su nezahvalne, ali sigurno Istru ne vidim na ovoj poziciji na kojoj se sada nalazi"

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.12.2018.
Rendulić za Sportnet: "Prognoze su nezahvalne, ali sigurno Istru ne vidim na ovoj poziciji na kojoj se sada nalazi"
Foto: FaH

Pred Istrom 1961 bit će težak drugi dio sezone, a želja svih u klubu je napredovati na ljestvici i što prije osigurati opstanak. U razgovoru za Sportnet Rendulić otkriva kako Istru očekuje na višoj poziciji na kraju sezone nego što je to sada slučaj...

Nakon što je suradnja s Rudešom kratko trajala, Baski su došli u Pulu i spasili Istru 1961 od potopa. Naravno, nitko nije očekivao da će stvari ići glatko od prvog dana, ali novi vlasnici tražili su pomak i naznake boljeg rezultata. Mijenjali su se i treneri, a sezonu je na klupi završio Krunoslav Rendulić, debitant u HT Prvoj ligi u ovoj ulozi.

Ova sezona poslužit će kao prijelazno razdoblje, upoznavanje svih aktera i sigurno je cilj što bezbolnije odraditi drugi dio sezone i po mogućnosti pomaknuti se na ljestvici.

"Točno. Klub je preuzela španjolska grupacija Baskonia-Alaves te je stabilizirala klub. Cilj je osigurati ostanak u ligi bez dodatnih kvalifikacija", poručuje Rendulić.

Već prvo kolo proljetnog dijela sezone može Istri donijeti puno i podići je na psihološkom planu. Naime u Pulu dolazi Slaven Belupo, a Inter gostuje kod Lokomotive. Pobjedom Istra možda može "ubiti dvije muhe jednim udarcem".

"Utakmica sa Slavenom svakako će biti zahtjevna te bi pobjeda u tom dvoboju bila od velikog psihološkog i matematičkog značaja. No ipak, iza nas je tek 18 utakmica te je još mnogo toga za odigrati."

Nakon bogate igračke karijere, Rendulić je neko vrijeme radio vani i povratak u Istru ujedno je povratak u hrvatski nogomet.

"Nakon igračke karijere sam se zaputio u Iran te dvije godine bio asistent Draganu Skočiću u Fooladu. Nedugo zatim sam na poziv Luke Bonačića otišao u katarski Al Arabi i tamo bio do kraja prošle sezone", opisuje svoj trenerski put Rendulić.

U Puli je zatekao prilično zanimljivu momčad koja ima potencijala. Neki od igrača već su zapeli za oko i bogatijim prvoligašima, a bit će još nekih promjena tijekom zime.

"Sigurno će doći do promjena u igračkom kadru. Očekujem 3-4 iskusna pojačanja koja će nam pomoći da ostvarimo naše ciljeve te doprinijeti mladosti da razvije svoj potencijal kojeg svakako ima."

Kako je u Puli dosta stranaca, jezična barijera zna stvarati problem.

"To zasigurno predstavlja problem, ali ga uspješno rješavamo uz pomoć asistenata Frana i Roce. Nogomet je univerzalan jezik kojeg igrači razumiju."

U posljednjem prvenstvenom kolu ugostili ste Rudeš, slavili 1:0 golom u samoj završnici i momčad iz Zagreba dodatno ste pogurali u ponor. Bez obzira što je veliki broj bodova u igri, smatrate li da je izravni putnik u Drugu HNL već sada odlučen'

"Istina je da u ovom trenutku Rudeš puno zaostaje, no sve dok postoji matematička mogućnost osvajanja devetog mjesta ništa nije gotovo", ne otpiruje Rudeš još uvijek Rendulić.

Pripreme za novu sezonu kreću vrlo brzo.

"Okupljamo se 4. siječnja. Sudionici smo Arena kupa u Medulinu, a točni se protivnici još ne znaju. Kako je momčad mlada postoji mnogo prostora za napredak. Sigurno je da ćemo mnogo raditi i na taktičkom i na tehničkom planu."

Gdje vidite Istru na kraju sezone, kakav rasplet očekujete na dnu, ali i na vrhu?

"Prognoze su nezahvalne, ali sigurno Istru ne vidim na ovoj poziciji na kojoj se sada nalazi. Što se vrha tiče, Dinamo je naša daleko najkvalitetnija momčad, a za drugu će se poziciju boriti Osijek, Rijeka i Lokomotiva."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ludi_dabar26.12.2018. u 14:51
    E moj Rendulicu , vec se sada ogradjujes za eeventualni kiks protiv Belupa , sto ne dolici jednom iskusnom treneru jer , ako ne mozes dobiti klubove iz petice , direktnim konkurentima moras otkinuti bodove , pogotovu na Drosini . Znas kako stojis kod pulskih ljubitelja Istre , pa bi ti bilo... [više na forumu]
    ludi_dabar