Košarka

Rocketsi s kratkom rotacijom svladali Thunder, Harden i Capela donijeli prevagu

Branimir Korać • srijeda, 26.12.2018.
Rocketsi s kratkom rotacijom svladali Thunder, Harden i Capela donijeli prevagu
Foto: EPA

U drugom susretu blagdanskog programa u NBA ligi Houston Rocketsi upisali su pobjedu protiv Oklahoma City Thundera 113:109. Iako su koristili samo osmoricu igrača, Rocketsi su izdržali i upisali pobjedu...

Iako bez Chrisa Paula, Houston Rocketsi slavili su protiv Oklahoma City Thundera sa 113:109. Zanimljiv dvoboj otišao je na stranu Houstona kod kojeg je sve u svoje ruke uzeo James Harden koji je susret završio s 41 poenom, dobrim nastupom u ključnim trenucima, ali i pomalo iritantnim forsiranjem u pojedinim trenucima te već dobro poznatim smanjenim intenzitetom u obrani.

Harden je šutirao iz igre 15/35, imao je i šest izgubljenih lopti, ali i s druge strane Russell Westbrook je iz igre šutirao 6/20 i također izgubio šest lopti.

Inače Thunder je dobrim dijelom susreta bio u vodstvu, u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imao je i dvoznamenkastu prednost da bi domaćin u drugo poluvrijeme ušao serijom 8:0 i došao do poravnanja.

Od tog trenutka igralo se ravnopravno te je Houston bio nešto bolji, u zadnjoj četvrtini vodio i s devet poena prednosti (107:98) da bi se Oklahoma uspjela dovući na minus dva.

20 sekundi prije kraja Harden ubacuje važan floater preko Adamsa za 112:108 nakon čega Westbrook ubacuje samo prvo bacanje, na drugoj strani jedno pogađa Austin Rivers, dovoljno za pobjedu.

Harden je na kraju imao 41 poen, šest skokova i sedam asistencija, Eric Gordon 17 poena i šest skokova, a Clint Capela 16 poena i čak 23 skoka. Hardenovih 41 poen je najviše što je netko ubacio na Božić u zadnjih osam godina.

Kod Thundera Paul George ubacio je 28 poena uz 14 skokova, a Westbrook je dodao 21 poen te po devet skokova i asistencija.

NBA:
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 113:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!