Košarka

Fantastični Zubac u još jednoj sjajnoj večeri briljirao i protiv Warriorsa, Lakersi ostali bez LeBrona

Branimir Korać • srijeda, 26.12.2018.
Fantastični Zubac u još jednoj sjajnoj večeri briljirao i protiv Warriorsa, Lakersi ostali bez LeBrona
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi su u utakmici božićnog programa pregazili u gostima Golden State Warriors sa 127:101 uz još jednu veliku utakmicu Ivice Zupca, a do pobjede su došli unatoč ozljedi LeBrona Jamesa...

Ivica Zubac na najbolji mogući način koristi ukazanu priliku, a potvrdio je sjajnu formu i odličnim nastupom protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. Lakersi su ostali početkom drugog poluvremena bez ozlijeđenog LeBrona Jamesa, ali Zubac i društvo odigrali su neustrašivo i visoko slavili.

Hrvatski centar imao je najveću minutažu kod Lakersa i bio je drugi strijelac s 18 poena (9/10 šut) iza Kylea Kuzme (19 poena) i drugi skakač (11 skokova) iza LeBrona Jamesa (13 skokova). Kraće vrijeme zamijenio ga je Tyson Chandler, ali sa Zupcem na parketu Lakersi su stvarali razliku i bio je igrač s najvećim +/- na susretu ubilježivši čak +25.

Lakersi vi sigurno mijenjali ovu veliku pobjedu 127:101 za zdravog Jamesa koji je osjetio oštru bol u preponi prilikom jednog prodora, morao je na klupu i više se nije vraćao. Poznato je koliko je James čvrst i nije sklon ozljedama iako se često igra vrlo čvrsto prema njemu, no ovaj put je neizvjesno koliko će pauzirati.

"Nisam se mogao vratiti, odradit ćemo magnetsku rezonanciju u srijedu i vidjet ćemo što se dogodilo. Nikada nisam bio posebno zabrinut zbog svojih ozljeda dok god mogu samostalno napustiti teren. Pokušao sam s istezanjem kako bih vidio popušta li bol, ali nije se smanjivala. Napravio sam još nekoliko testova, ali shvatio sam kako ne bih bio od koristi momčadi", objasnio je James.

Na krilima LeBronove ozljede Warriorsi su uspjeli smanjiti zaostatak na 78:76 nešto manje od tri minute prije kraja treće četvrtine, ali Lakersi se nisu predavali, nastavili su sa sjajnom igrom i posebno u zadnjoj dionici pomeli Warriorse.

James je do ozljede na parketu proveo 21 minutu i upisao 17 poena, 13 skokova i pet asistencija, a odradio je dobar posao s klupe s 15 poena i deset asistencija. Kod Warriorsa Andre Iguodala upisao je 23 poena i pet skokova, a Kevin Durant 21 poen uz sedam skokova i sedam asistencija.

Boston je u dramatičnom dvoboju predvođen Kyriejem Irvingom svladao Philadelphiju u produžetku sa 121:114. Sjajan susret u produžetak je odveo Irving ubačajem u završnici, nakon toga Phila je imala zadnji napad, ali JJ Redick nije pogodio.

Irving je susret završio s čak 40 poena i deset skokova, a po 23 poena dodali su Marcus Morris (šest skokova) i Jayson Tatum (deset skokova). Kod Philadelphije Joel Embiid ubacio je 34 poena uz 16 skokova, Jimmy Butler 24 poena uz pet skokova, a Ben Simmons 11 poena uz 14 skokova i osam asistencija te, vjerovali ili ne, pogođenu dugačku dvicu.

Jazzeri su pomeli neraspoložene Blazerse sa 117:96 uz 18 poena, 14 skokova i sedam blokada Rudyja Goberta, a na drugoj strani Damian Lillard bio je na 20 poena.

NBA:
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 101:127
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 121:114 produžetak
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 117.96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!