Košarka

Bogdanović i Šarić s uobičajenim doprinosom u pobjedama, Žižiću mjesto u startnoj petorci

Branimir Korać • četvrtak, 27.12.2018.
Bogdanović i Šarić s uobičajenim doprinosom u pobjedama, Žižiću mjesto u startnoj petorci
Foto: EPA

Indiana Pacersi i Minnesota Timberwolvesi bili su uspješni u noćašnjim susretima u NBA ligi, a Bojan Bogdanović i Dario Šarić dali su uobičajeni dvoznamenkasti doprinos. Ante Žižić uhvatio je 11 skokova u porazu Cavsa protiv Gasolovog Memphisa...

Indiana Pacersi upisali su gostujuću pobjedu kod Atlanta Hawksa sa 129:121, a čak osmorica od devetorice igrača Pacersa koji su se našli na parketu, bili su dvoznamenkasti. Jedino je Doug McDermott imao skromnu večer i za 13 minuta ubacio je tek dva poena.

Bojan Bogdanović kod pobjednika je imao skromniji šut iz igre, za dva je ostvario 2/4, a za tricu 1/6, ali je zato s linije slobodnih bacanja šutirao 9/10 te uhvatio pet skokova, ukrao tri lopte i podijelio dvije asistencije.

Iako šut Bogdanovića nije služio, šut Pacersa sveukupno bio je vrlo dobar, na 56 posto iz igre i 49 posto za tricu. Nisu niti Hawksi previše zaostajali, oni su također iz igre šutirali iznad 50 posto i za tricu gotovo 50 posto.

Pacerse je na putu do pobjede predvodio Thaddeus Young s 21 poenom i pet skokova, a po 19 poena dodali su igrači s klupe Domantas Sabonis (osam skokova) i Tyreke Evans (pet asistencija).

Kod Hawksa najučinkovitiji bio je Kent Bazemore s 32 poena, John Collins dodao je 21 poen i 11 skokova, a Dewayne Deadmon 18 poena i 15 skokova.

Timberwolvesi su gostovali u Chicagu i vrlo uvjerljivo su slavili sa 119:94. Posebno inspirirani i motivirani bili su Derrick Rose na jednoj strani i Zach LaVine na drugoj, obojica su nastupili protiv svoje bivše momčadi i obojica su bili najefikasniji u svojim sastavima.

Rose je predvodio Timberwolvese s 24 poena i osam asistencija, ali i vrlo kvalitetnim nastupom dok je Karl-Anthony Towns dodao 20 poena i 20 skokova. Dario Šarić za 20 minuta dodao je 12 poena (2/5 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

LaVine je na suprotnoj strani ubacio 28 poena, a pomagao mu je tek Lauri Markkanen sa 16 poena i sedam skokova.

Cleveland je jako loše otvorio utakmicu u Memphisu te je promašio prvih 12 šuteva iz igre. Tu je ušao u probleme, uspio se u završnici vratiti iz 17 poena zaostatka i smanjiti na minus četiri, ali je domaćin ipak izdržao.

Ante Žižić krenuo je u startnoj petorci te odradio 22 minute i za to vrijeme ubacio šest poena (2/8 za dva, 2/2 slobodna) uz 11 uhvaćenih skokova što mu je rekord NBA karijere te je podijelio dvije asistencije.

Na drugoj strani bio mu je Marc Gasol s 20 poena i devet skokova kojeg su pratili s po 15 poena Kyle Anderson i Mike Conley. Kod Cavsa Jordan Clarkson upisao je 24 poena i pet skokova, a Collin Sexton 16 poena, šest asistencija i pet skokova.

Dragan Bender još jednom je ostao bez ijedne minute, a Sunsi su slavili u produžetku protiv magica 122:120. Produžetak Orlandu donio je DJ Augustin koji je 0.6 sekundi prije kraja ubacio sva tri slobodna bacanja za poravnanje. U produžetku zadnje tri minute nije bilo nijednog poena i Sunsi odnose pobjedu.

Devin Booker predvodio ih je s 35 poena, osam asistencija i sedam skokova, TJ Warren dodao je 24 poena, a Deandre Ayton 12 skokova. Kod poraženih Augustin je ubacio 27 poena uz šest asistencija, a Nikola Vučević 22 poena uz 13 skokova.

Dva produžetka trebala su Brooklynu za pobjedu protiv Charlottea 134:132. Na kraju regularnog dijela DeMarre Carroll pogodio je samo jedno slobodno bacanje i propustio priliku donijeti pobjedu Netsima koji ipak odnose pobjedu u drugom produžetku ubačajem Joea Harrisa.

Predvodio ih je Spencer Dinwiddie s 37 poena i 11 asistencija, a na drugoj strani Kemba Walker ubacio je 35 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Jeremy Lamb 31 poen uz šest skokova.

Toronto Raptorsi u gostima su bili uspješni protiv Miami Heata i odnijeli pobjedu 106:104 iako je Kyle Lowry propustio ovaj susret. Zato je dobar posao odradio Kawhi Leonard s 30 poena.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Luka Dončić koji je bio na rubu triple-double učinka u pobjedi Dallasa protiv New Orleansa, a upisao je 21 poen, deset asistencija i devet skokova. Kod poraženih Anthony Davis bio je na 32 poena i 18 skokova.

NBA:
Orlando Magic - Phoenix Suns 120:122 produžetak
Detroit Pistons - Washington Wizards 106:95
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 134:132 dva produžetka
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 121:129
Miami Heat - Toronto Raptors 104:106
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 95:87
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94:119
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 111:103
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 122:119
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 127:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!