Košarka

Sjajni Harden nosio Rocketse do pobjede, Zubac startao i protiv Kingsa, Blazersi u produžetku sredili Warriorse

Branimir Korać • petak, 28.12.2018.
Sjajni Harden nosio Rocketse do pobjede, Zubac startao i protiv Kingsa, Blazersi u produžetku sredili Warriorse
Foto: EPA

Pet susreta odigrano je noćas u NBA ligi, a uzbuđenja nije nedostajalo. Portland Trail Blazersi u produžetku su svladali Golden State Warriorse, Bogdan Bogdanović tricom je potopio Lakerse i donio pobjedu Kingsima, a sjajni James Harden nosio je Rocketse do pobjede protiv Bostona...

Ivica Zubac startao je četvrtu utakmicu zaredom u petorci Lakersa, ali ovaj put nije bio onako fantastičan kao u prošle tri. Osjetio se i lagani umor, Kingsi ga nisu olako shvatili i Willie Cauley-Stein stvarao mu je dosta problema.

Javale McGee propustio je i ovu utakmicu što je Zupcu donijelo još jedan start, ovaj put odradio je 20 minuta i ubacio šest poena (3/8 za dva) čemu je dodao pet skokova i blokadu.

Lakersi nisu imali niti LeBrona Jamesa i Rajona Ronda, no svejedno su imali praktički pobjedu u svojim rukama, dvoznamenkastu prednost u zadnjoj dionici, ali Kingsi su napravili preokret te tricom Bogdana Bogdanovića preko Tysona Chandlera u posljednjoj sekundi susreta slavili su 117:116.

Bogdanović je utakmicu završio s 23 poena, Cauley-Stein dodao je 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a De'Aaron Fox 15 poena, devet skokova i 12 asistencija. Kod poraženih Kyle Kuzma ubacio je 33 poena uz devet skokova, Brandon Ingram 22 poena, a Lonzo Ball 20 poena uz devet skokova i 12 asistencija.

Milwaukee Bucksi lakoćom su sredili New York Knickse kod kojih Mario Hezonja i dalje grije klupu i ne dobiva priliku. Ovo mu je treća utakmica zaredom bez minutaže, a Knicksima je to šesti uzastopni poraz.

Giannis Antetokounmpo predvodio je Buckse s 31 poenom, 14 skokova i osam asistencija, ali je i ušao u sukob s Enesom Kanterom nakon kojeg je Turčin isključen. Uz Antetokounmpa istaknuli su se i Khris Middleton s 25 poena, šest skokova i pet asistencija te DJ Wilson s deset poena i 14 skokova.

Kod Knicksa Luke Kornet ubacio je 23 poena (7/11 trica) uz pet asistencija dok je Noah Vonleh dodao 15 poena i 13 skokova.

Vrlo je zanimljivo bilo u Oaklandu gdje se Damian Lillard pojavio s Blazersima i pred velikim brojem svojih navijača odnio pobjedu. Lillard je iz Oaklanda, ali nije imao milosti prema Warriorsima i tricom šest sekundi prije kraja produžetka odveo je Blazerse do pobjede.

Bio je to i dvoboj braće Curry, Stephen je ubacio 29 poena uz sedam asistencija i pet skokova, a dobar je bio i Seth kod Blazersa s 11 poena. Kod Blazersa su se još istaknuli Jusuf Nurkić s 27 poena i 12 skokova, CJ McCollum s 24 poena, Lillard je završio s 21 poenom i pet asistencija, a Al-Farouq Aminu s 12 skokova.

Kod Warriorsa Kevin Durant dodao je 26 poena, deset skokova i 11 asistencija, 15 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a uhvatio je deset skokova.

Sjajnu utakmicu odigrao je James Harden iako je bio upitan za nastup. No igrao je protiv Bostona i pomogao u pobjedi 127:113. Harden je ubacio 45 poena uz tricu 9/18 te šest asistencija. 24 poena i 18 skokova upisao je Clint Capela.

NBA:
Houston Rockets - Boston Celtics 127:113
Milwaukee Bucks - New York Knicks 112:96
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 117:116
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 97:114
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 109:110 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!