Zimski sportovi

Sjajnom drugom vožnjom Petra Vlhova do prve pobjede u veleslalomu

Branimir Korać • petak, 28.12.2018.
Sjajnom drugom vožnjom Petra Vlhova do prve pobjede u veleslalomu
Foto: EPA

Petra Vlhova pobjednica je veleslaloma koji je danas održan u Semmeringu. Mladoj Slovakinji ovo je prva pobjeda u ovoj disciplini u Svjetskom kupu...

Specijalistica za slalom i najbolja slalomašica svijeta uz Mikaelu Shiffrin, Petra Vlhova, iznenadila je u veleslalomu u Semmeringu i došla do pobjede.

Vlhova nikada ranije nije bila na pobjedničkom postolju u veleslalomu, slalom je njezina disciplina i tu je ostvarila jedine dosadašnje četiri pobjede u Svjetskom kupu, a sada je pokazala kako može konkurirati za visok plasman i u veleslalomu.

Nakon prve vožnje držala je četvrto mjesto sa samo šest stotinki sporijim vremenom od vodeće Shiffrin, a u drugoj vožnji upisala je drugo vrijeme tog dijela natjecanja te ukupno s 45 stotinki prednosti preskočila Viktoriju Rebensburg, Njemicu koja je najboljim vremenom druge vožnje napredovala na kraju s desetog na drugo mjesto.

Njima se na pobjedničkom postolju pridružila sedma iz prve vožnje Francuskinja Tessa Worley, a tri najbrže iz prve vožnje ostale su bez postolja. Shiffrin je završila na petom mjestu, Stephanie Brunner četvrta, a Ragnhild Mowinckel tek deveta.

U Semmeringu je nastupila i Andrea Komšić, ali ostala je daleko od druge vožnje te zauzela pretposljednje 55. mjesto s velikim zaostatkom.

Veleslalom, Semmering:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 2:04.72
2. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.45
3. Tessa Worley (Francuska) +0.60
4. Stephanie Brunner (Austrija) +0.64
5. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.66
6. Federica Brignone (Italija) +0.76
7. Ricarda Haaser (Austrija) +0.90
8. Anna Veith (Austrija) +0.94
9. Ragnhild Mowinckel (Norveška) +1.00
10. Marta Bassino (Italija) +1.51
...
55. Andrea Komšić (Hrvatska)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!