Rukomet

Lino Červar zadovoljan odrađenim u drugoj fazi priprema, četvorica se vraćaju u klubove

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.12.2018.
Lino Červar zadovoljan odrađenim u drugoj fazi priprema, četvorica se vraćaju u klubove
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Lino Červar zadovoljan je odrađenom drugom fazom priprema u Poreču za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019...

Od 19 igrača koji su bili na popisu, četvorica se opraštaju od suigrača, te će u svojim klubovima čekati novi eventualni poziv za nadolazeću svjetsku rukometnu priredbu.

Od vanjskih igrača otpali su rukometaši PPD-a, Josip Vekić i Ivan Sršen, desno krilo Nexea, Ivan Vida te kružni napadač Celja, Kristijan Bećiri.

U zadnjoj fazi priprema koja će biti od 1. do 8. siječnja u Poreču, Hrvatska će imati 20 kandidata koji će se boriti za 16 mjesta koja vode u München, a suigračima će se priključiti Zlatko Horvat iz domaćeg PPD-a, te reprezentativci iz njemačkih klubova - Duvnjak, Slišković, Musa i Kozina.

Izbornik Lino Červar osvrnuo se na drugu fazu priprema u Poreču, uoči odlaska na kratki dvodnevni odmor prije završne faze priprema za SP 2019.

„Odradili smo planirano, moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje mjesta nema dovoljno za sve, a ovaj put smo morali zahvaliti se četvorici. To znači da će u svojom klubovima čekati eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za SP. U završnoj fazi imat ćemo stoga, kad se uključe preostali igrači, 20 igrača jer ćemo u dvije test utakmice dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku”, rekao je Lino Červar uoči odlaska iz Poreča.

Nakon osam odrađenih treninga igrači su dobili dvodnevni odmor uoči završnog okupljanja prvog dana 2019. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!