Košarka

Perasoviću poraz u derbiju protiv madridskog Reala

Branimir Korać • nedjelja, 30.12.2018.
Perasoviću poraz u derbiju protiv madridskog Reala
Foto: EPA

U derbiju kola španjolske Lige Endese Real Madrid u gostima je lakoćom slavio protiv Baskonije s 91:74. Madriđani su ovom pobjedom isprali gorak okus iz dvoboja u Istanbulu gdje su poraženi od Fenerbahčea...

Perasovićeva Baskonia nije uspjela zaustaviti madridski Real, poražena je u Vitoriji lakoćom 91:74. Bila je to utakmica u kojoj su se Madriđani doslovno prošetali do pobjede, potpuno su dominirali i domaćin je u završnici samo smanjio ogroman zaostatak.

Očajno su domaćini krenuli u utakmicu, brzo su se našli u dvoznamenkastom zaostatku i Real je rutinski odrađivao posao. Do poluvremena nije dopustio još veće odvajanje Madriđanima, ali zato je ponovno loše ušao i u drugo poluvrijeme i Real je u jednom trenutku imao i ogromnih 26 koševa razlike. Tek u zadnjoj dionici domaćin je uspio malo smanjiti zaostatak, ali nije zaprijetio spuštanjem na jednoznamenkastu razliku.

U pobjedničkom sastavu Trey Thompkins ubacio je 19 poena uz tricu 5/5, a po 15 poena dodali su Facundo Campazzo (deset asistencija) i Santiago Yusta (šest skokova). Walter Tavares dodao je 14 poena i deset skokova.

Kod Baskonije Marcelinho Huertas ubacio je 24 poena, a Shavon Shields 12 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!