Tenis

Donna Vekić sjajno otvorila novu sezonu i pregazila Rybarikovu

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2018.
Donna Vekić sjajno otvorila novu sezonu i pregazila Rybarikovu
Foto: EPA

Donna Vekić upisala je pobjedu u prvom kolu turnira u Brisbaneu, pregazila je Slovakinju Magdalenu Rybarikovu uz samo tri izgubljena gema...

Odličan posao odradila je Donna Vekić u prvom kolu turnira u Brisbaneu gdje je za protivnicu imala Magdalenu Rybarikovu i lakoćom ju je svladala. Vekić je potpuno dominirala susretom i stigla je do glatke pobjede sa 6:1, 6:2.

Donni je to bio prvi nastup nakon turnira u Luksemburgu sredinom listopada gdje je završila sezonu, a ulazak u novu nije mogao biti bolji.

Tijekom cijelog meča Rybarikova nije imala niti jednu break loptu, sve je prolazilo u znaku Vekić koja je s druge strane u svakom setu po dva puta dolazila do breaka i stvarala razliku.

Već sam ulazak u meč bio je u znaku Vekić koja je krenula s 3:0, zatim je Rybarikova uzela svoj jedini gem i nakon toga izgubila do kraja seta još tri.

Nakon što je Donna uzela prvi set sa 6:1, prepustila je Rybarikovoj prvi gem u drugom setu i poslije toga nanizala čak pet gemova. Slovakinja je uspjela uzeti još jedan, ali samo kako bi meč završila porazom 6:1, 6:2.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv šeste nositeljice Kiki Bertens. Protiv Nizozemke je zadnji put igrala prije gotovo tri godine u Miamiju gdje je izgubila 6:3, 7:5 u kvalifikacijama, a samo tjedan dana ranije Vekić je u San Antoniju bila bolja sa 7:6, 6:3.

WTA Brisbane, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Magdalena Rybarikova (Slovačka) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!