Tenis

Švicarska i Njemačka uvjerljive u drugom kolu Hopman kupa

Jan Šneler • nedjelja, 30.12.2018.
Švicarska i Njemačka uvjerljive u drugom kolu Hopman kupa
Foto: EPA

U drugom susretu grupne faze Hopman kupa, Švicarska i Njemačke bez većih problema stigli su do pobjede protiv Velike Britanije i Španjolske...

Nakon jučerašnje pobjede nad Grčkom, Velika Britanija nije uspjela iznenaditi Švicarsku. Prilično lako, sva tri meča pripala su Švicarskoj koja je ujedno jedan od favorita natjecanja. U drugom susretu, u skupini A, najveći favorit Njemačka svladala je Španjolsku s 3:0.

Alexander Zverev je trebao više od dva i pol sata da slomi otpor Davida Ferrera. Nakon izjednačenja, u presudnom trećem setu, Zverev je slavio u 13. igri sa 7:0 i donio Njemačkoj prvi bod. Angelique Kerber, najbolje plasirana tenisačica na Hopman kupu, svladala je Garbine Muguruzu nakon tri seta. Odlično je igrala Njemica u posljednjem setu i sa 6:2 3:6 6:3 uspjela donijeti pobjednički bod svojoj zemlji.

Susret parova bio je revijalnog karaktera, no i u njemu su Kerber i Zverev uspješno došli do trećeg boda i tako upisali prvu pobjedu na ovogodišnjem Hopman kupu u Perthu. U skupini B, ništa teži posao nisu imali Roger Federer i Belinda Bencic. Federer je slavio protiv Camerona Norrieja s dva puta po 6:1, dok je Bencic također nakon dva seta svladala Katie Boulter.

Slično kao i u prvom meču, natjecanje u parovima bilo je revijalno, no Švicarska je došla do novog boda i s 3:0 ispratila Veliku Britaniju.

Hopman kup:
Njemačka - Španjolska 3:0
Švicarska - Velika Britanija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!