Tenis

Sjajan ulazak u sezonu Miloša Raonića, Bedene ponižen u prvom setu

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2018.
Sjajan ulazak u sezonu Miloša Raonića, Bedene ponižen u prvom setu
Foto: EPA

U muškom dijelu turnira u Brisbaneu oni glavni favoriti prošli su dalje uključujući Grigora Dimitrova i Miloša Raonića koji su odigrali vrlo kvalitetno u prvim mečevima sezone...

Mladi Miomir Kecmanović jedan je od onih na koje treba obratiti pozornost u novoj sezoni, a da je već sada opasan, saznao je Leonardo Mayer. Iskusni Argentinac uhvatio je samo četiri gema i za tek sat vremena oprostio se od turnira.

Odličan ulazak u novu sezonu ima Miloš Raonić koji je vrlo glatko sa 6:0, 6:3 svladao Aljaža Bedenea. Samo 48 minuta trebalo je Raoniću koji je posebno briljirao u prvom setu koji je dobio za 15-ak minuta uz ispuštena, vjerovali ili ne, samo četiri poena u cijelom setu. Meč je završio s 18 aseva i osvojenih više poena samo na reternu nego što ih je Bedene osvojio ukupno u cijelom meču.

Problema nije bilo niti za Grigora Dimitrova koji je rutinski svladao Yoshihita Nishioku. Nije bio rezultatski tako uvjerljiv kao Raonić, ali nije imao niti velikih problema i potvrdio je kako je kvalitetniji igrač od Japanca svladavši ga za 80 minuta.

Zanimljiv meč odigrali su John Millman i Tennys Sandgren. Millman je uzeo prvi set s 8:6 u 13. igri da bi Sandgren odgovorio na isti način u drugom setu uz spašenu meč loptu. No treći set potpuno je pripao Millmanu koji sa 6:0 prolazi dalje.

U meču s jednom jedinom break loptom na obje strane, Yasutaka Uchiyama svladao je Uga Humberta. Bio je to dvoboj kvalifikanata koji je pripao Japancu.

ATP Brisbane, prvo kolo:
Miomir Kecmanović (Srbija, Q) - Leonardo Mayer (Argentina) 6:3, 6:1
Miloš Raonić (Kanada, 5) - Aljaž Bedene (Slovenija) 6:0, 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 6) - Yoshihito Nishioka (Japan) 6:3, 6:4
John Millman (Australija) - Tennys Sandgren (SAD) 7:6(6), 6:7(6), 6:0
Yasutaka Uchiyama (Japan, Q) - Ugo Humbert (Francuska, Q) 6:4, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!