Košarka

Bogdanović standardno dobar u novoj pobjedi Pacersa, Šarić ispod svog prosjeka

Branimir Korać • utorak, 01.01.2019.
Bogdanović standardno dobar u novoj pobjedi Pacersa, Šarić ispod svog prosjeka
Foto: EPA

Na kraju 2018. godine trojica Hrvata bili su u akciji u NBA ligi, a najučinkovitiji bio je, po običaju, Bojan Bogdanović. Slabiji nastup nego što je to uobičajeno ostvario je Dario Šarić dok je minute dobio i Dragan Bender...

Bojan Bogdanović održava konstantu odličnih nastupa, a noćas je ponovno bio među najboljim igračima Pacersa u pobjedi protiv Atlanta Hawksa. Bogdanović je konstantno na dvoznamenkastom broju poena, prosječno ubacuje 16.2 po susretu, a na tom prosjeku bio je i protiv Hawksa. Hrvatski reprezentativac ubacio je 16 poena uz šut iz igre 6/12 čemu je dodao četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

Ovo je Pacersima peta uzastopna pobjeda, a loša vijest je da su ostali bez Mylesa Turnera koji je zaradio lom nosa tijekom treće dionice. Turnera neće biti neko vrijeme, a kada se vrati morat će se priviknuti na igranje s maskom.

Imali su Pacersi nekoliko raspoloženih igrača koji su pokazali da će moći vući momčad dok se Turner ne vrati pa je tako Victor Oladipo ubacio 22 poena uz sedam asistencija, a po 20 poena i osam skokova dodali su Domantas Sabonis i upravo Turner. Kod Atlante po 22 poena ubilježili su John Collins (16 skokova) i Kevin Huerter.

Minnesota je odradila drugu utakmicu drugi dan u nizu, no ovaj put upisala je poraz od New Orleans Pelicansa 123:114. Iako su Pelicansi igrali bez Anthonyja Davisa, ubilježili su pobjedu. Imali su vrlo dobar ulazak u utakmicu, Minnesota se vratila, ali u zadnjoj dionici obrana Timberwolvesa nije odradila dobar posao, primili su 35 poena i otišli u poraz.

Dario Šarić bio je ovaj put dosta skroman, za 16 minuta ubacio je samo dva poena (1/6 iz igre) i uhvatio tri skoka. Karl-Anthony Towns ubacio je 28 poena uz 17 skokova, Andrew Wiggins dodao je 20 poena, a Tyus Jones dodao je 15 poena i 13 asistencija. Kod pobjednika Julius Randle završio je s 33 poena i 11 skokova, a Jrue Holiday dodao je 26 poena i osam asistencija.

Golden State Warriors lakoćom su slavili protiv Phoenix Sunsa sa 132:109, a u visokom porazu Sunsa zaigrao je i Dragan Bender koji je za 12 minuta ubacio tri poena (1/3 iz igre), uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, tu su Warriorsi stvorili visoku prednost i otišli prema pobjedi. Predvodio ih je Stephen Curry s 34 poena, a Kevin Durant dodao je 25. Na drugoj strani 25 poena upisao je DeAndre Ayton.

Lagan posao imali su Hornetsi koji su pomeli Orlando iako su tijekom susreta ostali zbog ozljeda bez dvojice startera. Cody Zeller i Jeremy Lamb morali su ranije završiti s nastupom, ali bez obzira na to Charlotte je glatko slavio sa 125:100. Kemba Walker ponovno je bio najbolji, ovaj put s 24 poena i sedam asistencija, a dobar posao s klupe odradio je Malik Monk koji je upisao 21 poen. Kod Magica Aaron Gordon završio je s 14 poena, osam skokova i pet asistencija.

Fantastičnom trećom četvrtinom San Antonio Spursi riješili su pitanje pobjednika protiv Bostona. U tom razdoblju ubacili su čak 46 poena i odvojili se te na kraju slavili. Odličnu večer imao je LaMarcus Aldridge koji je ubacio 32 poena uz devet skokova, a na drugoj strani Jaylen Brown dodao je 30 poena.

Još jedna velika večer Jamesa Hardena koji je nosio Rocketse do pobjede i protiv Memphisa. Harden je ponovno bio nezaustavljiv te je upisao četvrtu uzastopnu utakmicu s 40+ poena, ovaj put ubacio je 43 uz 13 asistencija, deset skokova i devet izgubljenih lopti. I Russell Westbrook stigao je do triple-doublea iskupivši se za loš nastup u prošloj utakmici, ovaj put ubacio je 32 poena uz 11 skokova i asistencija u pobjedi Thundera protiv Dallasa.

NBA:
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 116:108
Charlotte Hornets - Orlando Magic 125:100
San Antonio Spurs - Boston Celtics 120:111
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 113:101
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 122:102
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 123:114
Phoenix Suns - Golden State Warriors 109:132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!