Košarka

Rimac: "Ako Andorru uvedemo u igru pet na pet, šanse će nam biti puno veće"

Branimir Korać • utorak, 01.01.2019.
Rimac: "Ako Andorru uvedemo u igru pet na pet, šanse će nam biti puno veće"
Foto: FaH

U srijedu u 19:30 sati Cedevita će bez ozlijeđenih Marka Banića i Karla Žganeca u sklopu 1. kola Top 16 faze Eurokupa 7Days u Domu sportova ugostiti MoraBanc Andorru...

S MoraBanc Andorrom Cedevita se u Eurokupu susrela i prošle sezone u prvoj fazi natjecanja. Tada je Cedevita u Zagrebu slavila 91:73, a na gostovanju je poražena 78:71. Cedevita, u kojoj je Slaven Rimac tada bio pomoćni trener Juri Zdovcu, je tada prošla u Top 16, a MoraBanc Andorra je ispala.

Međutim, Cedevita je prošle sezone u Top 16 fazi upisala šest poraza u jednako toliko utakmica i ove godine želi ostaviti bolji trag, a pobjeda na startu bila bi odličan prvi korak na putu ka tome cilju.

"Andorra je jako dobra ekipa. Igraju vrlo brzo, imaju dobru kombinatoriku, pogotovo vanjskih igrača. Ono što nam malo ide u prilog je to da nemaju toliko unutarnje igre, gdje smo mi ipak malo deficitarni. Čeka nas zahtjevna utakmica, gdje prije svega moramo odgovoriti u trkačkom dijelu da zaustavimo njihovu tranziciju i te jako dobre brze kretnje u napadu i, ako ih svedemo pet na pet, mislim da su nam onda šanse puno veće", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedeviti se u Top 16 fazi nije poklopila idealna skupina, pogotovo zbog dugih putovanja. Uz MoraBanc Andorru tu su još UNIKS Kazan i Zenit St. Petersburg.

"Putovanja su stvarno vrlo nezgodna, ali isto tako su nezgodne i ekipe. Jednostavno treba ići utakmicu po utakmicu. Mislim da nam raspored s prvom utakmicom doma, a poslije dvije utakmice u Rusiji ide na ruku. Trebamo sve napraviti da pobijedimo tu prvu utakmicu i onda će ipak nekako biti lakše", rekao je Rimac.

Prvi strijelac Cedevite u Eurokupu ove sezone je Jacob Pullen, koji prosječno bilježi 18 poena i 3.4 asistencije po utakmici.

"Moramo izaći čvrsto na teren. Igramo kod kuće i ovo je za nas vrlo važna utakmica. Moramo pobijediti kako bi dobro započeli Top 16 fazu. Ovo je za nas odlična prilika da igramo protiv vrlo dobrih momčadi. Španjolska liga i VTB liga su jedne od najboljih liga i ovo nam je prilika da pokažemo da možemo igrati protiv momčadi iz jednih od najboljih liga u svijetu. Mi u zadnje vrijeme igramo dobro. Uzbuđeni smo što ćemo igrati u Top 16 fazi Eurokupa i nadamo se da ćemo nastaviti s dobrom igrom i da ćemo doći do nekih pobjeda", izjavio je najbolji strijelac Cedevite.

KK Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!